Στις 12 η ωρα θα ξεκινήσει η τελετή αφής του Αγίου Φωτός - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Απριλίου 11, 2015

Στις 12 η ωρα θα ξεκινήσει η τελετή αφής του Αγίου Φωτός


Στις 12 ώρα Ελλάδος το μεσημέρι θα ξεκινήσει η τελετή αφής του Αγίου Φωτός που συμβολίζει τη νίκη της ζωής επί του θανάτου, στον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ.
Χιλιάδες πιστοί αναμένονται και φέτος στα Ιεροσόλυμα, για να βιώσουν από κοντά αυτό το μεγάλο θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου όταν από τον Πανάγιο Τάφο βγει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' υψώνοντας στο χέρι του το Άγιο Φως για να το μοιράσει σε όλους.
Η τελετή θα ξεκινήσει με την είσοδο του πατριάρχη Θεόφιλου Γ' στον ναό, συνοδευόμενου από αρχιερείς, ιερείς και διακόνους του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, αλλά και τον Αρμένιο πατριάρχη.

Θα ακολουθήσει η Ιερή Λιτανεία και η αποσφράγιση του Πανάγιου Τάφου, ο οποίος, σύμφωνα με την παράδοση, ελέγχεται ότι δεν εμπεριείχε τίποτα που να μπορούσε να ανάψει φωτιά και σφραγιστεί με βουλοκέρι την προηγούμενη μέρα.Στη συνέχεια ο πατριάρχης θα βγάλει την αρχιερατική στολή του και μένει μόνο με το λευκό στιχάριο, παίρνει τους σβηστούς πυρσούς και εισέρχεται στο Ιερό Κουβούκλιο.
Όλα τα καντήλια στο κτιριακό συγκρότημα του Ναού της Αναστάσεως θα είναι όπως πάντα σβηστά. Ο Πατριάρχης θα προσευχηθεί στο εσωτερικό του Πανάγιου Τάφου. Χέρια θα απλωθούν από παντού και μέσα σε λίγα λεπτά αναμένεται ο ναός να γεμίσει από φλόγες που θα εξαπλωθούν μέχρι να καλύψουν όλο τον χώρο.

Παραδοσιακά, η εντυπωσιακή αυτή τελετή, πραγματοποιείται το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, από τον Ορθόδοξο Πατριάρχη των Ιεροσολύμων και συγκεντρώνει πολύ μεγάλη ροή πιστών, ορθόδοξων αλλά και μη, χριστιανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: