Παραίτηση υπέγραψαν όλοι οι υπάλληλοι της γραμμής 13888 του ΟΤΕ! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2015

Παραίτηση υπέγραψαν όλοι οι υπάλληλοι της γραμμής 13888 του ΟΤΕ!

Να υπογράψουν παραίτηση εξαναγκάστηκαν όλοι οι υπάλληλοι τηλεφωνικής υποστήριξης του 13888 του ομίλου ΟΤΕ την περασμένη εβδομάδα από την διοίκηση του ομίλου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως εργάζονται για λογαριασμό θυγατρικών του ΟΤΕ και καλούνται να υπογράφουν συμβάσεις που δεν ανταποκρίνονται στα προσόντα τους και σε όσα δικαιούνται από το νόμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξης:
»Η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ θέλει να μεταφέρει όλο το προσωπικό του 13888 που ανήκε στην εταιρεία OTEPLUS σε μία άλλη ιδιωτική εταιρεία (E VALUE) με ατομικές συμβάσεις που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της εργατικής νομοθεσίας χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Λόγω της αναταραχής που προκλήθηκε οι εργαζόμενοι απαίτησαν ενημέρωση και ουσιαστικά δεν δούλεψαν προχωρώντας σε λευκή απεργία. Ο προφανής λόγος που ο ΟΤΕ βιάζεται είναι οι αναμενόμενες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για νέο καθεστώς στα εργασιακά.

Ο ΟΤΕ που αυτή τη στιγμή παρέχει τις πιο ακριβές υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας και είναι από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις, αμείβει τους εργαζομένους του με μισθούς από 200 εώς 600 ευρώ το οχτάωρο αναλογικά. Οι υπάλληλοι που καλούνται να υπογράψουν τις νέες ατομικές συμβάσεις χάνουν τα χρόνια προϋπηρεσίας και ότι δικαιώματα έχουν για επιδόματα όπως γάμου, δώρα Χριστουγέννων κτλ.

Το 13888 είναι όλοι εκείνοι που σηκώνουν τα τηλέφωνα όταν καλείς για τις τηλεφωνικές βλάβες/ υποστήριξη του ΟΤΕ.

Άραγε γνωρίζεις πως:

-αν και εργαζόμαστε στα κτήρια του ΟΤΕ, δεν είμαστε υπάλληλοι ΟΤΕ αλλά μισθωμένοι υπάλληλοι θυγατρικών (oteplus, evalue) που τις χρησιμοποιεί για να προσλαμβάνει εξευτελιστικά φτηνό προσωπικό;
-οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε 6ωρα και 4ωρα με τους μισθούς μας να κυμαίνονται από 200 έως 350 ευρώ καθώς επίσης ότι οι περισσότεροι από εμάς προσληφθήκαμε ως πτυχιούχοι αλλά αμειβόμαστε με τον κατώτατο μισθό ως ανειδίκευτοι εργάτες δίχως κανένα επίδομα;», καταλήγουν οι εργαζόμενοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: