Δέκα από τα πιο απαγορευμένα μέρη του κόσμου [εικόνες] - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Ιανουαρίου 03, 2015

Δέκα από τα πιο απαγορευμένα μέρη του κόσμου [εικόνες]


Για ένα ταξιδιώτη δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να του απαγορεύουν να επισκεφτεί ένα μέρος. 

Υπάρχουν ωστόσο κάποια μέρη τα οποία όσο και αν θέλετε να τα επισκεφθείτε είναι σχεδόν αδύνατο. Αποτελούν μυστικές ή απαγορευμένες περιοχές, ουσιαστικά "φρούρια" καθώς τα μέτρα που λαμβάνονται είναι υψίστης ασφαλείας. Δείτε λοιπόν τα... 

δέκα πιο απαγορευμένα μέρη του κόσμου. 
Ποβέλια, Ιταλία 
Το "στοιχειωμένο" νησί βρίσκεται κοντά στη Βενετία, δεν έχει ιδιοκτήτες και απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στο χώρο - Ο μύθος λέει ότι πάνω από 160.000 άνθρωποι κάηκαν εκεί κατά τη διάρκεια του "Μαύρου Θανάτου". 
Η μόνη φορά που κάποιοι έρχονται στο νησί, είναι την εποχή του τρύγου για να μαζέψουν τα σταφύλια από τους πολλούς αμπελώνες. Ακόμη και οι ψαράδες δεν τολμούν να ρίξουν τα δίχτυα τους στις ακτές με το φόβο της συλλογής ανθρώπινων οστών στα δίχτυα τους! 

White’s Gentlemen’s Club, Λονδίνο 
Πρόκειται για μια κλειστή λέσχη Άγγλων. Ιδρύθηκε το 1693 από τον Ιταλό Francesco Bianco για να πουλάει την τότε πρόσφατα ανακαλυφθείσα ζεστή σοκολάτα, αλλά τελικά έγινε μια τυπική λέσχη για κυρίους. 
Οι γυναίκες απαγορεύονται εντελώς. Όσοι από τους κυρίους θέλουν να συμμετάσχουν στην λέσχη πρέπει να προσκληθεί από ένα ήδη εγγεγραμμένο μέλος που το υποστηρίζουν δύο άλλα μέλη. 

Νήσος Sentinel, Νησιά Ανταμάν 
Χαρακτηρίζεται ως το πιο εχθρικό μέρος για να επισκεφτεί κανείς παγκοσμίως. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι της συγκεκριμένης φυλής, που κανείς δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό τους (υπολογίζονται ανάμεσα στους 40 με 500) υποδέχονται με δόρατα και βέλη οποιονδήποτε πατήσει στον τόπο τους. 

Τα μυστικά αρχεία του Βατικανό, Βατικανό 
Μπορείτε να δείτε οποιοδήποτε έγγραφό θέλετε, αλλά δεν μπορείτε να μπείτε στο χώρο φύλαξης τους. Τα μόνα έγγραφα που δεν μπορεί να δει κανείς είναι εκείνα που δεν έχουν ακόμη συμπληρώσει 75 χρόνια ζωής, λόγω προστασίας διπλωματικών και κυβερνητικών πληροφοριών. 

Bohemian Grove,Καλιφόρνια 
Ένα μυστικό μέρος στο δάσος μόνο για τους πίο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο. Μια φορά, ένας συντάκτης του Vanity Fair προσπάθησε να μπει στη λέσχη και συνελήφθη. 

Area 51, Νεβάδα 
Στρατιωτικής βάσης που βρίσκεται στη νότια Νεβάδα, 133 χλμ βορειοδυτικά από το Λας Βέγκας. Βρίσκεται στο κέντρο της νότιας όχθη της λίμνης Groom και είναι ένα μεγάλο μυστικό στρατιωτικό αεροδρόμιο. Πρωταρχικός σκοπός της βάσης είναι η στήριξη στην ανάπτυξη και τη δοκιμή πειραματικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων. 

Surtsey, Ισλανδία 
Παρθένο νέο οικοσύστημα. Δημιουργήθηκε μετά από έκρηξη ηφαιστείου το 1960. Εκεί κατοικούν 89 είδη πουλιών. 

Mount Weather Emergency Operations Center, Βιρτζίνια, ΗΠΑ 
Ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1950, λόγω του ψυχρού πολέμου, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Για προφανείς λόγους, οι εργασίες που πραγματοποιούνται εκεί έχουν υψηλή διαβάθμιση. Το Κέντρο λειτουργεί ήδη και ακόμα και σε μικρές τοπικές καταστροφές στις ΗΠΑ, ένα μεγάλο μέρος της τηλεπικοινωνιακής κίνησης δρομολογείται απ’ αυτό. 

Το μουσείο Εθνικής Ασφάλειας, Κίνα 
Στο μουσείο παρουσιάζονται ορισμένα από τα gadgets που χρησιμοποιούσαν κατάσκοποι. Εκεί θα δείτε μικροσκοπικές κάμερες, πιστόλια που μοιάζουν με κραγιόν κ.α. Οι πολίτες μπορούν να περιηγηθούν στο μουσείο ωστόσο κανείς δε μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες. 

Ο στάθμος του μετρό Aldwych, Λονδίνο 
Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ο σταθμός του μετρό χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο. Υπάρχουν παλια τρένα στις ράγες, και το παλιό λόμπι. 

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: