Α.Τσίπρα στις Βρυξέλλες: "Δεν μας ρωτήσατε για νέες κυρώσεις κατά Ρωσίας - Τις απορρίπτουμε" - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015

Α.Τσίπρα στις Βρυξέλλες: "Δεν μας ρωτήσατε για νέες κυρώσεις κατά Ρωσίας - Τις απορρίπτουμε"

«Δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας», επισημαίνει, για την επιβολή κυρώσεων, σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στο Μαξίμου, Δημήτρης Τζανακόπουλος

Μπορεί η Πολωνία και η Λιθουανία να απαίτησε περαιτέρω κυρώσεις στη Μόσχα έπειτα από την επίθεση φιλορώσων αυτονομιστών στην Μαριούπολη της Ουκρανίας, όμως, η Ελλάδα με ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλου, εκφράζει την δυσαρέσκειά του με την απόφαση αυτή.

Παρότι, η Γερμανία ζήτησε έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ για το ζήτημα, την ερχόμενη Πέμπτη, μετά το θάνατο 30 πολιτών από την φονική επίθεση αυτονομιστών, ο κύριος Τζανακόπουλος με ανακοίνωσή του διαχωρίζει τη θέση της Ελλάδας.

«Η δήλωση "Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ" που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κα Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: