Σε εξέλιξη η τρίτη και οριστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 29, 2014

Σε εξέλιξη η τρίτη και οριστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου

Οριστική απάντηση στο δίλημμα «Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή πρόωρες κάλπες» δίνει αυτή την ώρα η εθνική αντιπροσωπεία, μέσα σε ένα σκηνικό σκληρής πόλωσης - ένα σκηνικό το οποίο σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής προεξοφλούν ότι θα χαρακτηρίζει και την επόμενη ημέρα, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που θα επιλέξει η Βουλή.

Η κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου του Σώματος Ευάγγελου Μεϊμαράκη ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αδικοχαμένου 62χρονου επιβάτη του «Norman Atlantic».

Νωρίτερα είχαν φθάσει στη Βουλή από τον Κορυδαλλό οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε με την ανάγνωση της λίστας των βουλευτών Επικρατείας, με τον Χρ. Παππά της Χρυσής Αυγής να ψηφίζει «παρών» και να δίνει το στίγμα που επρόκειτο να τηρήσει η οργάνωση στην ψηφοφορία.

Την ίδια στάση, δηλαδή «παρών», κράτησε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Βύρων Πολύδωρας αλλά και ο Πέτρος Τατσόπουλος - από τους ψήφους που πιθανολογείτο ότι «παίζονταν» να αλλάξουν από τη δεύτερη στην τρίτη ψηφοφορία. «Παρών» ψήφισαν και οι Μίμης Ανδρουλάκης και Βασίλης Καπερνάρος, επίσης ανεξάρτητοι βουλευτές.

«Παρών» ψήφισε και η Νίκη Φούντα που είχε ανεξαρτητοποιηθεί από τη ΔΗΜΑΡ πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία.

Το προεξοφλημένο από πολλούς αναλυτές αδιέξοδο - με τον Σταύρο Δήμα να μην μπορεί να εξασφαλίσει 180 ψήφους - οδηγεί σε άμεση διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών - με την κυβέρνηση να προκρίνει την 25η Ιανουαρίου.

Ενδεικτικό της ρευστότητας του πολιτικού σκηνικού στο περιθώριο της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ότι από το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοινώθηκε το βράδυ της Κυριακής η σύγκληση του Υπουργικού Συμβουλίου για τις 2 μ.μ., αμέσως μετά δηλαδή από την κρίσιμη ψήφο.

Η εκλογική ημερομηνία θα αποφασισθεί λίγο μετά τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή και θα κριθεί από την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού να στηθούν κάλπες την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου. Οπως τόνιζαν χθες το βράδυ υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, μόνον εάν δεν είναι εφικτή η διενέργειά τους στο συντομότερο δυνατό διάστημα η ημέρα της κρίσης μπορεί να μετατεθεί για την 1η Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: