Διακοπές στη Μαλαισία! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014

Διακοπές στη Μαλαισία!


Το ξενοδοχείο Sheraton Imperial στην Kuala Lumpur επέλεξε ο Μιχάλης Λιάπης για να “ξεχάσει” τον σάλο που προκάλεσε η σύλληψη του και να πάρει μια γεύση από καλοκαίρι στην εξωτική Μαλαισία.

Με τα εορταστικά πακέτα για τη Μαλαισία να κοστίζουν περίπου 1349 έως 21000 ευρώ για οκτώ έως έντεκα μέρες, ο χρόνος είναι αρκετός για να ξεχάσει κανείς ακόμα και το δικαστήριο που μπορεί να τον περιμένει... Πάρτε μια γεύση από Μαλαισία ανακαλύπτοντας τα πιο σημαντικά της αξιοθέατα.

Η Μαλαισία είναι μια από τις ομορφότερες χώρες της Άπω Ανατολής, προσφέροντας ένα μαγευτικό τοπίο που αποτελείται από μια παρθένα ζούγκλα, που καλύπτει τη μεγαλύτερη της έκταση, αλλά και ατέλειωτες αμμουδιές και τροπικά νησιά που στολίζουν την ακτογραμμή της.
Το Εθνικό Πάρκο Ταμάν Νεγκάρα είναι ένα από τα εντυπωσιακά αξιοθέατα. Πρόκειται για 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα απροσπέλαστης ζούγκλας, που η ηλικία της έχει υπολογιστεί στα 100 εκατομμύρια έτη, καθιστώντας την την παλαιότερη του κόσμου.
Η πρωτεύουσα της Μαλαισίας, η Κουάλα Λουμπούρ, αποτελεί το εμπορικό και οικονομικό κέντρο της χώρας και έναν ταχέως αναπτυσσόμενο προορισμό, που έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες του.

Εδώ θα δείτε ένα συνδυασμό του παραδοσιακού με το νέο, όπου επιβλητικά κτίσματα της Αγγλικής αποικίας στέκουν δίπλα σε ουρανοξύστες και παραδοσιακές γειτονιές αγκαλιάζονται από υπερσύγχρονα εμπορικά κέντρα.

Τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης είναι συγκεντρωμένα στο κέντρο της, όπου θα βρείτε την πλατεία Ανεξαρτησία (Dataran Merdeka), αλλά και το μέγαρο του Σουλτάνου Abdul Samad και αποικιακής εποχής κτίρια που περιβάλλουν την πλατεία.

Δείτε το το σύγχρονο Εθνικό Τζαμί, τον μαυριτανικoύ στιλ Σιδηροδρομικό Σταθμό, ο οποίος στεγάζει σήμερα ένα μίνι-μουσείο με την ιστορία σιδηροδρόμων της Μαλαισίας, πολλά άλλα μουσεία της Κουάλα Λουμπούρ, συμπεριλαμβανομένων του πρόσφατα ανακαινισμένου Εθνικού Μουσείου, αλλά και το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης.Στα σοκάκια της Τσάιναταουν και στην παραδοσιακή εμπορική περιοχή της Κουάλα Λουμπούρ θα βρείτε πολλές επιλογές για ψώνια και φαγητό.

Οι Δίδυμοι Πύργοι Petronas αποτελούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίσματα της πόλης και σήμα κατατεθέν της. Το εξωτερικό σχήμα τους θυμίζει αρχιτεκτονικά την ισλαμική τεχνική των κτιρίων, ενώ στα επίπεδα 41 και 42 οι δύο πύργοι συνδέονται με μια γέφυρα.

Μην παραλείψετε να δείτε τον ναό Sri Mahamariaman, ο οποίος ανακαινίστηκε πρόσφατα και δίνει φως και χρώμα στο στενό δρομάκι της Κινέζικης συνοικίας που τον φιλοξενεί. Κτίστηκε από τον Thambusamy Pillai, ισχυρό πρόσωπο της Ινδικής κοινότητας της παλιάς Κουάλα Λουμπούρ.

Αξίζει μια επίσκεψη στον κήπο των λιμνών (Taman Tasik Perdana), που βρίσκεται ανάμεσα σε δυο πανέμορφες λίμνες, σε μια κατάφυτη έκταση 92 εκταρίων και φολοξενεί εκατοντάδες είδη πουλιών και ζώων. Εξωτικά λουλούδια στολίζουν τους κήπους, που προσφέρουν ένα παραμυθένιο θέαμα.Δείτε ακόμα το το Πάρκο Πουλιών, τη Φάρμα με τις Πεταλούδες και το Ενυδρείο.

Μια περιήγηση στην Κουάλα Λουμπούρ επιβάλλει την επίσκεψη στην Κεντρική Αγορά του 1939, που σήμερα έχει μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο για ντόπιους καλλιτέχνες, που πωλούν αντίκες και είδη λαϊκής τέχνης.

Η πόλη είναι ιδανική για ψώνια,αφού τα εμπορικά κέντρα ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο, προσφέροντας αμέτρητες επιλογές. Η περιοχή με την μεγαλύτερη εμπορική κίνηση είναι η Jalan Bukit Bintang, που συγκεντρώνει έναν μεγάλο αριθμό σύγχρονων εμπορικών κέντρων και καταστημάτων Επισκεφθείτε το Pavilion, το Lot10 και το Hill Shopping.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add