Πλαστικά καπάκια για αναπηρικά αμαξίδια για ΑμεΑ!!! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Οκτωβρίου 25, 2014

Πλαστικά καπάκια για αναπηρικά αμαξίδια για ΑμεΑ!!!





Σε αναπηρικά καροτσάκια αλλά και σε άλλα βοηθήματα για ανάπηρους “μετατρέπει” τα πλαστικά μπουκάλια και τα καπάκια τους ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών/παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης στο πλαίσιο μιας δράσης που ξεκίνησε πριν από 20 ημέρες. Ήδη έχει συγκεντρωθεί ένας τόνος από πλαστικά καπάκια και μπουκάλια και αποθηκεύτηκε σε χώρο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης που παραχωρήθηκε από το δήμο.

“Τα πλαστικά καπάκια και τα πλαστικά μπουκάλια θα δοθούν σε εταιρεία ανακύκλωσης και με τα χρήματα που θα πάρουμε θα αγοράσουμε αναπηρικά αμαξίδια, ορθοπαιδικά είδη, τεχνικά μέλη, αναλώσιμα, καθετήρες, ουροσυλλέκτες και άλλα είδη που έχουν ανάγκη τα μέλη μας που δεν έχουν ασφάλιση ή δυνατότητα να τα προμηθευτούν. Τα χρήματα που δίνει η εταιρεία ανακύκλωσης για έναν τόνο πλαστικών μπουκαλιών και καπακιών είναι 150-180 ευρώ. Ένα αναπηρικό αμαξίδιο κοστίζει από 500 έως 1000 ευρώ. Άρα χρειάζονται μεγάλες ποσότητες” επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του παραρτήματος Μακεδονίας-Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, Γιώργος Αυγουστίδης.

Μέλη του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους με Τσιμισκή προκειμένου να παρουσιάσουν τη δράση τους και να ενημερώσουν το κοινό.

Όπως τόνισε ο κ Αυγουστίδης η ιδέα για τη συλλογή πλαστικών καπακιών ξεκίνησε από τα Γιαννιτσά, στη συνέχεια επεκτάθηκε στη Λαμία και τώρα γίνεται και στη Θεσσαλονίκη. Οι πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν θα πρέπει να φέρνουν στα γραφεία του Συλλόγου (Κ. Σιγάλα 9 και Παπαδάκη 41, τηλ 2310 310210, 2310 325300) μόνο πλαστικά μπουκάλια και καπάκια και όχι μεταλλικά.

“Ενημερώνουμε τον κόσμο για τα προβλήματά μας. Οι λύσεις υπάρχουν και αν ασκήσουμε πίεση μπορούν να δοθούν. Το φαινόμενο της αναλγησίας που δείχνει το κράτος στα ΚΕΠΑ και στον ΕΟΠΥΥ μαζί με τη φορολογία, τα χαράτσια και τον φόρο ακίνητης περιουσίας είναι αυτά που μαστίζουν στα άτομα με αναπηρία αλλά και σε όλη την ελληνική κοινωνία. Αυτή τη στιγμή επειδή οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ απεργούν και οι επιτροπές ΚΕΠΑ δεν λειτουργούν και επειδή δεν συμμετέχουν οι γιατροί στις επιτροπές βλέπουμε να συσσωρεύονται τα άτομα με αναπηρία για να πάρουν ποσοστό αναπηρίας. Περιμένουν περισσότερο από ένα χρόνο για να περάσουν από επιτροπή για να πάρουν πιστοποίηση αναπηρίας και στο διάστημα αυτό κόβεται το επίδομα παραπληγίας, η σύνταξη η ιατροφαρμακευτική κάλυψη, δυσκολεύει η ζωή και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν” επισημαίνει ο κ. Αυγουστίδης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων μπροστά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Αριστοτέλους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. “Πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, στα ΚΕΠΑ κατακρεουργούν τα ποσοστά αναπηρίας για να μειώσουν τις παροχές γιατί γι αυτούς οι ανάπηροι κοστίζουν. Τώρα ετοιμάζονται να μειώσουν στο μισό τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας από το 2015 ενώ έχουν ως στόχο οι μισοί από μας να μείνουν τελείως χωρίς επίδομα ή σύνταξη, ώστε να παίρνουν ένα ελάχιστο βοήθημα μόνο όσοι κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα. Αυξάνουν τη συμμετοχή στα φάρμακα, κόβουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όποιος δεν μπορεί να πληρώσει τα χαράτσι δεν μπορεί να ακολουθήσει τη θεραπεία του. Κλείνουν τα δημόσια νοσοκομεία, τμήματα και ιατρεία το ΕΟΠΥΥ, καταργούν την ειδική αγωγή” είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, Στέλιος Καζεπίδης, ενώ παράλληλα εξέφρασε την συμπαράσταση στους γιατρούς και στους υγειονομικούς του ΕΟΠΥΥ που απεργούν.

http://www.newsitamea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: