Makeup: επικίνδυνο ή αθώο στην υγεία; Κίνδυνοι; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 03, 2014

Makeup: επικίνδυνο ή αθώο στην υγεία; Κίνδυνοι;

Το makeup είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των γυναικών. Τι κινδύνους όμως κρύβει για την υγεία; Είναι αθώο ή επικίνδυνο; Ας δούμε!
Η αλήθεια είναι ότι το makeup έχει μπει για τα καλά στη ζωή των γυναικών. Επίσης, άλλη αλήθεια είναι ότι επηρεάζει και τον οργανισμό μας. Έτσι είναι αυτά, συνήθως πάντα υπάρχει και ένα τίμημα...

Το makeup δυστυχώς, περιέχει μερικές φορές μέσα του συστατικά, τα οποία είναι επικίνδυνα για την υγεία μας.

Κάποια από αυτά τα συστατικά, είναι υπεύθυνα για ορμονικές διαταραχές, προβλήματα στην εγκυμοσύνη, αλεργίες, καρκίνο, κλπ.

Βέβαια, οι εταιρίες που παρασκευάζουν αυτά τα καλλυντικά, υποστηρίζουν ότι αυτά τα επικίνδυνα συστατικά, βρίσκονται μέσα στα σκευάσματα σε πολύ χαμηλή συγκέντρωση, πιο κάτω από το όριο κι έτσι συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούνε νόμιμα στα προϊόντα τους.

Τυχαίνει καμιά φορά να νομίζουμε ότι έχουμε ευαίσθητο δέρμα, μιας και όταν φοράμε κάποιο από τα καλλυντικά μας, εμφανίζουμε πχ συμπτώματα ξηροδερμίας, κοκκίνισμα των ματιών, κλπ.

Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι ότι έχουμε ευαίσθητο δέρμα. Στην πραγματικότητα, μπορεί κάποιο επικίνδυνο συστατικό να έκανε τη δουλειά του...

Σύμφωνα με το Good Housekeeping Institute, το δέρμα μας απορροφά το ~60% του makeup που φοράμε, του αντιηλιακού ή γενικά οτιδήποτε "φοράμε" στο δέρμα μας.

Από αυτό και μόνο αντιλαμβάνεστε ότι οι ουσίες που απορροφάμε, επηρεάζουν τον οργανισμό μας και μπορεί να του κάνουνε κακό είτε βραχυπρόθεσμα, είτε μακροπρόθεσμα, αν πρόκειται για επικίνδυνες ουσίες.

Κάποια παραδείγματα επικίνδυνων συστατικών στα καλλυντικά, είναι τα εξής:

- Phenoxyethanol
χρησιμοποιείται ως συντηρητικό στη μάσκαρα και μπορεί να προκαλέσει κοκκινίλες στα μάτια και δερματικές αλλεργίες.

- Lanolin
χρησιμοποιείται στις ενυδατικές κρέμες και στα κραγιόν. Μπορεί να προκαλέσει ακμή και δερματικές αλλεργίες.

- Parabens
χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά σε διάφορα καλλυντικά και έχουν ενοχοποιηθεί για καρκίνο των όρχεων και του μαστού.

κλπ κλπ

Δυστυχώς κάποια συστατικά έχουν "μαγικές" ιδιότητες και δεν μπορεί να βρεθεί υποκατάστατό του που να έχει "την ίδια απόδοση" και να είναι και εντελώς ακίνδυνο.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να προσέχουμε τι καλλυντικά αγοράζουμε. Να ξέρουμε τι συστατικά περιέχει μέσα του, τι είναι το κάθε συστατικό, κι αν μας δημιουργήσει το συγκεκριμένο καλλυντικό κάποιο πρόβλημα, να μην το ξαναχρησιμοποιήσουμε.

Επίσης, το καλύτερο απ’ όλα είναι η πρόληψη: να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερο makeup. Κρατήστε τις ποσότητες σε χαμηλά επίπεδα και τη συχνότητα που τα χρησιμοποιείτε όσο πιο αραιή γίνεται.

Μην εμπιστεύεστε υποσχέσεις, μην παρασύρεστε από φανταχτερές διαφημίσεις, μη γίνεστε ψωνάρες, μη δημιουργείτε λάθος πρότυπα ομορφιάς στο μυαλό σας!

Προφυλαχθείτε πριν να είναι αργά και να θυμάστε: παν μέτρον άριστον!

Πηγή: http://coolweb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add