RIA Novosti: "Έλληνες εθελοντές πολεμούν μαζί με τους ρωσόφωνους στο Ντονέτσκ" (UPD) - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Αυγούστου 27, 2014

RIA Novosti: "Έλληνες εθελοντές πολεμούν μαζί με τους ρωσόφωνους στο Ντονέτσκ" (UPD)

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Ria Novosti, που επικαλείται πληροφορίες της ρωσόφωνης εφημερίδας Athens Courier, Έλληνες εθελοντές έχουν βρεθεί στις τάξεις του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, για να βοηθήσουν τους κατοίκους κερδίσουν την ελευθερία τους.

Πρόκειται για άλλη μια επιβεβαίωση του defencenet.gr που είχε αναφέρει ότι μια ομάδα Ελλήνων έχει μεταβεί στην Ανατολική Ουκρανία, στα εδάφη της Νέας Ρωσίας και πολεμά στο πλευρό των ρωσόφωνων μαχητών.

Οι Ελληνες (απόστρατοι των ειδικών δυνάμεων των ειδικών οι περισσότεροι) έχουν αποδώσει εκπληκτικά στος μάχες που έχει εμπλακεί και μάλιστα αναφέρεται μία περίπτωση που μια ομάδα στην οποάι συμμετείχαν πέντε Ελληνας κατέστρεψε τρία BTR-80 του ουκρανικού Στρατού!

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Έλληνες εθελοντές έχουν ταξιδέψει μέχρι την ανατολική Ουκρανία για να βοηθήσουν την ελληνική κοινότητα που κατοικεί στην πλειοψηφία της στην πόλη Μαριούπολη.

Το defencenet.gr είχε δημοσιεύσει και βίντεο με έναν Πόντιο Ελληνορώσο τον οποίο αποκαλούσαν "Ο Ελληνας" ο οποίος περιέγραφε πώς είχαν καταρρίψει ένα Su-35 μαζί με τν ρωσόφωνο σύντροφό του.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε σε διεθνή και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Μόσχα ο επικεφαλής του Ανωτάτου Σοβιέτ της λεγόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, Ντενίς Πουσίλιν. εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τους Ελληνες που πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων της Νέας Ρωσίας (το defencenet.gr ειχε αποκαλύψει ότι Ελληνες ήθελαν να μεταβούν στην Ανατολική Ουκρανία, πλέον Νέα Ρωσία, προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό τωνορθόδοξων αδελφών τους).

Αυτό που δεν διευκρίνησε, ίσως επίτηδες, ο Ντενίς Πουσίλιν είναι αν στις συγκρούσεις έχουν εμπλακεί Ελληνες που αφίχθηκαν από την Ελλάδα ακριβώς για τον σκοπό αυτό ή ελληνικής καταγωγής ομογενείς που έχουν ενωθεί φυσιολογικά με τις δυνάμεις αυτοάμυνας μεταξύ τπου μάχονται τους νεναζιστές του Κιέβου.

Απλά ο Πουσίλιν επιβεβαίωσε το γεγονός της σύμπραξης Ελλήνων με τις ορθόδοξες δυνάμεις και συμπλήρωσε:

«Φυσικά και μάχονται και Ελληνες, όπως πράττουν και όλοι όσοι αντιμετωπίζουν την κατάσταση με υγιή τρόπο. Ήταν απόλυτη η υποστήριξη κατά το Δημοψήφισμα και ειδικά όσοι από τους πολιτοφύλακες κατόρθωσαν να απομακρύνουν τις οικογένειές τους από την περιοχή πήραν όπλο στο χέρι και οι Έλληνες δεν αποτελούν εξαίρεση».

«Στο έδαφός μας αυτή τη στιγμή δεν σκοτώνονται μόνο Ρώσοι, αλλά πολλοί ορθόδοξοι, μεταξύ των οποίων και Έλληνες και Βούλγαροι και άλλες εθνότητες, οι οποίες υπόκεινται σε γενοκτονία».

Ο κ. Πουσίλιν αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ των ομογενών ή τον αριθμό των ελληνικής καταγωγής ενόπλων μεταξύ των εξεγερμένων, όμως σημείωσε:

«Έχουμε ουσιαστικά ενώσει υπό τις σημαίες μας όλους τους αντιφασίστες και η Ελλάδα με τους Έλληνες στην περίπτωση αυτή είναι περισσότερο σύμμαχος, παρά αντίπαλός μας»,δήλωσε στον ανταποκριτή του MEGA στη Μόσχα Θανάση Αυγερινό.

Όπως αναφέρει το Ria Novosti, εκτός από τους Έλληνες εθελοντές μαχητές, στο Ντονέτσκ, έχουν μεταβεί για να πολεμήσουν στο πλευρό των ρωσόφωνων της ανατολικής Ουκρανίας εθελοντές από την Ισπανία, την Γαλλία, τον Καναδά, την Πολωνία και την Ιταλία.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα ότι στο πλευρό των μαχητών της ανατολικής Ουκρανίας βρίσκονται και δύο τάγματα Σέρβων, όπως επίσης και 25 Αμερικανοί πολίτες, που αγωνίζονται για τις «πανανθρώπινες αξίες» στην περιοχή, όπως αναφέρεται.

Ο Alexander Borodai, πρώην πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, δήλωσε στην σελίδα του στο Facebook, ότι οι εθελοντές είναι απαραίτητοι για να βοηθήσουν τους κατοίκους να αποκαταστήσουν τις υποδομές στην περιοχή.

Πολλοί κάτοικοι των περιοχών αυτών έχουν ήδη καταφύγει στις περιοχές Ροστόφ και Κουμπάν της Ρωσίας, φοβούμενοι την εκδίκηση της κεντρικής κυβέρνησης της Ουκρανίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add