It's Beau-tea time - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Αυγούστου 25, 2014

It's Beau-tea time

Αν και είναι παγκοσμίως γνωστό εδώ και εκατοντάδες χρόνια, μόλις τις δύο τελευταίες δεκαετίες μελετώνται οι αξιοθαύμαστες ιδιότητες του λευκού τσαγιού για την υγεία και την ομορφιά μας.
Η επιστημονική μελέτη για το λευκό τσάι έχει ξεκινήσει τα τελευταία 20 χρόνια και συνεχώς ανακαλύπτει νέα στοιχεία.
Για παράδειγμα, εξετάζεται το αμινοξύ που περιέχει, η L-τεανίνη, το οποίο, όταν εισέρχεται στον εγκέφαλο, φαίνεται ότι αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, γεγονός που μακροπρόθεσμα έχει ως αποτέλεσμα την καταπολέμηση της κατάθλιψης. Ο κατάλογος με τα πλεονεκτήματα του λευκού τσαγιού είναι μακροσκελής: Εκτός του ότι συμβάλλει στη βελτίωση της καρδιαγγειακής λειτουργίας, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την πρόληψη διαφόρων τύπων καρκίνου, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθά στη μείωση του σακχάρου στο αίμα, το λευκό τσάι ομορφαίνει επίσης την επιδερμίδα, δυναμώνει τα δόντια και καταπολεμά το λίπος.


Χαμογελάστε παρακαλώ
Λόγω του ότι το τσάι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και φθόριο, είναι εξαιρετικό όπλο και για την υγεία των δοντιών. Επιλέξτε μια βιολογική οδοντόκρεμα με συστατικό το λευκό τσάι, όπως τη Vademecum Bio Natural Whitening με 99% φυσική σύνθεση και εκχύλισμα λευκού τσαγιού βιολογικής καλλιέργειας. Ο ρόλος της είναι να προστατεύει από την τερηδόνα, να καταπολεμά την οδοντική πλάκα και ταυτόχρονα να χαρίζει φυσική λευκότητα, σεβόμενη το σμάλτο των δοντιών.
Για να καθυστερήσετε την εμφάνιση των ρυτίδων, πίνετε πολύ τσάι και μάλιστα λευκό. Ο λόγος είναι προφανής. Έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά συστατικά από το πράσινο τσάι, άρα εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και βοηθά στην αργή αποδόμηση της ελαστίνης και του κολλαγόνου. Από την άλλη, σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση λευκού τσαγιού εμποδίζει τη συσσώρευση των λιποκυττάρων στον λιπώδη ιστό. Εκχυλίσματα του βοτάνου του λευκού τσαγιού που χρησιμοποιήθηκαν σε μελέτες φάνηκε ότι αναστέλλουν την παραγωγή νέων λιποκυττάρων και παράλληλα μειώνουν τον όγκο των αποθηκευμένων. Υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η ριβοφλαβίνη, που μπορεί να σας είναι γνωστή και ως βιταμίνη Β2.

Οι ουσίες του τσαγιού που κάνουν καλό
Το τσάι περιέχει μαγγάνιο, το οποίο ωφελεί τα οστά και τους χόνδρους και βάσει ερευνών θεωρείται ότι προλαμβάνει την οστεοπόρωση και την οστεοαρθρίτιδα. Επίσης, είναι πλούσιο σε κάλιο, που ρυθμίζει τη σωστή λειτουργία των κυττάρων, των νεύρων και των ιστών. Μια άλλη ουσία που ίσως έχετε ακούσει είναι η νιασίνη ή αλλιώς βιταμίνη Β3, η οποία είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό των κυττάρων.
Όμως, εκείνη η ουσία που κάνει το τσάι ιδιαίτερα ευεργετικό για την εμφάνισή μας είναι η ριβοφλαβίνη ή αλλιώς βιταμίνη Β2. Μεταβολίζει τις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες και τα λίπη, απελευθερώνοντας ενέργεια, ενώ από την άλλη συντελεί στη σωστή λειτουργία των κυττάρων και του θυρεοειδούς, αλλά και στην υγεία των μαλλιών και των νυχιών. Τέλος, το λευκό τσάι, όπως όλα τα είδη τσαγιού, περιέχει φθορίδια. Πρόκειται για το φθόριο σε φυσική μορφή, που δυναμώνει τα ούλα και τα δόντια και αποτρέπει τον σχηματισμό πλάκας και τερηδόνας.

2 σε 1
Παρασκευάστε ένα απολαυστικό, τονωτικό ρόφημα, το οποίο μπορείτε να πιείτε ζεστό ή παγωμένο, αναμειγνύοντας βότανα ή ξερά φρούτα με λευκό τσάι. Από την άλλη, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα έτοιμα, όπως για παράδειγμα το Pomegranate & White Tea της Lipton. Κι αν μέχρι τώρα η γεύση του ροδιού μαζί με το λευκό τσάι σάς ξένιζε, δοκιμάστε το και θα αλλάξετε γνώμη. Είναι εξαιρετικά εύγεστο, ενώ τα καλαίσθητα, πρακτικά φακελάκια-πυραμίδες θα σας φτιάξουν τη διάθεση.

Ηistory channel
Το τσάι ως ρόφημα ανακαλύφθηκε χάρη σε ένα... ατυχήμα, που συνέβη το 27ο αιώνα π.Χ., όταν ξερά φύλλα τσαγιού έπεσαν στο νερό που έβραζαν οι υπηρέτες του κινέζου αυτοκράτορα Σεν Νουνγκ.

Ώρα για λευκό τσάι
Μερικά από τα ωραιότερα προϊόντα ομορφιάς που περιέχουν λευκό τσάι, ένα από τα καλύτερα αντιγηραντικά συστατικά.

1. Πλούσιος σε πολυφαινόλες, που έχουν αντιοξειδωτική δράση, ο Αφρός Καθαρισμού Λευκό Τσάι, 11,80¤, της Korres, με εκχυλίσματα βιολέτας και σαπωνάριας, τονώνει την επιδερμίδα και της αφήνει ένα ενυδατικό φιλμ για να διατηρεί σταθερά τα επίπεδα υγρασίας.

2. Ιδανική αν έχετε λιπαρό δέρμα είναι η Εξισορροπητική Κρέμα Ματ, 14,40¤, της Macrovita. Το σύμπλεγμά της από λάδι ελιάς, λευκό τσάι, πρόπολη, βιταμίνες και καλέντουλα ενυδατώνει χωρίς να μπλοκάρει τους πόρους, εξουδετερώνει τις γυαλάδες και προσφέρει ομοιόμορφη απόχρωση στο πρόσωπο.

3. Aν έχετε δυσχρωμίες στα χέρια, χρησιμοποιήστε την Αnti-spot Κρέμα χεριών με Αχιλλέα & Λευκό Τσάι (με SPF 20), 12 ¤, της Apivita. Μειώνει τις υπάρχουσες και προλαμβάνει καινούργιες χάρη στον οργανικό δείκτη προστασίας και τα αντιοξειδωτικά συστατικά, ενώ η πανθενόλη αυξάνει την ελαστικότητα των χεριών.

4. Θα σας βολέψει πολύ, αφού είναι σπρέι γαλακτώματος που απορροφάται άμεσα. Το βιολογικά πιστοποιημένο αντιηλιακό προσώπου με λεμονόχορτο και λευκό τσάι, Lemongrass Sun Spray, 9,50 ¤, της Neal’s Yard Remedies, έχει δείκτη προστασίας 15. Παραγγείλτε το στο site: www.organicbeauty.gr

5. Δοκιμάστε μια βιολογικά πιστοποιημένη οδοντόκρεμα από δύο οργανισμούς. Τη Vademecum Bio Natural Whitening, 3,65¤, με λευκό τσάι, αιθέρια έλαια μέντας και φθόριο. Μπορείτε να τη βρείτε ακόμα και στα σουπερμάρκετ.

6. Το ρόφημα Pomegranate & White Tea, της Lipton, θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση και το τονωτικό άρωμά του. Συνδυάζει δύο από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά της φύσης: το ρόδι και το λευκό τσάι.

Do it yourself

Συνταγές ομορφιάς
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα δικά σας καλλυντικά και διαπιστώστε πόσο αποτελεσματικά είναι όταν ο πρωταγωνιστής είναι το λευκό τσάι.

Τονωτική λοσιόν προσώπου

Τι θα χρειαστείτε
l2/3 της κούπας τσαγιού έγχυμα αμαμελίδας (θα το βρείτε σε καταστήματα με βότανα)
l1/3 της κούπας αποσταγμένο νερό
l2 φακελάκια λευκό τσάι

Οδηγίες
Βράστε το αποσταγμένο νερό (ιδανικά σε ένα γυάλινο ποτήρι στον φούρνο μικροκυμάτων). Έπειτα βουτήξτε εκεί τα φακελάκια τσαγιού και αφήστε τα για 5-8΄. Στη συνέχεια, στύψτε τα και πετάξτε τα. Προσθέστε το νερό αμαμελίδας και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μείγμα σε ένα καθαρό γυάλινο μπουκάλι που κλείνει καλά. Η λοσιόν σας είναι έτοιμη. Φυλάξτε τη στο ψυγείο για να διατηρήσει τη φρεσκάδα της και ανακινείτε την πριν από κάθε χρήση. Η ποσότητα αυτή θα διαρκέσει γύρω στις 7-10 ημέρες (αν υποθέσουμε ότι θα την εφαρμόζετε πρωί και βράδυ μετά τον καθαρισμό).

Μίνι μάσκες ματιών κατά του πρηξίματος
Βουτήξτε ένα φακελάκι με λευκό τσάι σε βραστό νερό και αφήστε το για 5-8΄. Στη συνέχεια, στύψτε το καλά, ανακατέψτε το μείγμα και ρίξτε το σε ένα τάπερ. Κατόπιν, μουλιάστε στρογγυλούς δίσκους από βαμβάκι (αυτούς που χρησιμοποιούμε για το ντεμακιγιάζ) στο μείγμα και τοποθετήστε το τάπερ στο ψυγείο για 1 ώρα. Τέλος, τοποθετήστε από ένα δίσκο σε κάθε μάτι για 15΄ και χαλαρώστε.

Ενυδατικό balm για τα χείλη

Τι θα χρειαστείτε
l1 φακελάκι λευκό τσάι
l1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο
l1 κουταλάκι μέλι
l1 κάψουλα βιταμίνης Ε

Οδηγίες
Αναμείξτε το αμυγδαλέλαιο με το μέλι σε ένα μπεν μαρί και αφού σπάσετε την κάψουλα βιταμίνης Ε, προσθέστε το έλαιό της στο μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέστε και το τσάι (προσοχή: μαζί με το φακελάκι) και ανακατέψτε καλά το μείγμα μέχρι να αρχίσει να βράζει. Κατόπιν, αποσύρετέ το από τη φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Έπειτα, στύψτε το φακελάκι ώστε να βγάλει όλα τα υγρά του και αφήστε το μείγμα να κρυώσει εντελώς. Τέλος, ρίξτε το σε ένα μικρό πλαστικό στρογγυλό βαζάκι. Το σπιτικό lip balm σας είναι έτοιμο. 
Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: