Καθαρίζουν τώρα τα Ολυμπιακά Ακίνητα μετά τη διεθνή κατακραυγή - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Αυγούστου 21, 2014

Καθαρίζουν τώρα τα Ολυμπιακά Ακίνητα μετά τη διεθνή κατακραυγή

Χρειάστηκε να περάσουν δέκα χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και να έλθει ένα μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων από διεθνή μέσα ενημέρωσης για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εγκαταστάσεις που φιλοξένησαν τότε το μεγάλο αθλητικό γεγονός, ώστε να αναγκαστεί η Πολιτεία να αναλάβει δράση.

Μετά τη διεθνή κατακραυγή και τα απανωτά προσβλητικά φωτορεπορτάζ από μέσα όπως το BBC, το Reuters, η Daily Mirror και η Bild, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι έχουν αρχίσει και προχωρούν οι εργασίες καθαρισμού των γηπέδων, του κολυμβητηρίου και του περιβάλλοντος χώρου των κλειστών γυμναστηρίων του Ολυμπιακού Χωριού.

Για το ζήτημα αυτό ενημέρωσε γραπτώς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στη συνέχεια των αποφάσεων που ελήφθησαν σε σύσκεψη στις αρχές Αυγούστου.

Ετοιμο την Τετάρτη το κολυμβητήριο ακολουθεί το Ολυμπιακό Χωριό

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το κολυμβητήριο, οι εργασίες καθαρισμού (καθαρισμός από λάσπες, χημικός καθαρισμός, καθαρισμός περιμετρικών καναλιών, τοποθέτηση πλαστικών σχαρών, καθαρισμός της υπόγειας δεξαμενής, απομάκρυνση των σκουπιδιών) θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη.

Επισημαίνεται ότι, ομοίως με την ευθύνη του ΟΑΕΔ, θα ακολουθήσουν οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, για να παραχωρηθεί στη συνέχεια η χρήση τους σε άλλο φορέα του Δημοσίου ή ΟΤΑ, ο οποίος θα αναλάβει και το κόστος λειτουργίας και συντήρησης.







Πυρ ομαδόν από διεθνή ΜΜΕ στην επέτειο συμπλήρωσης δέκα ετών

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης δέκα ετών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αρκετά μεγάλα μέσα ενημέρωσης φιλοξένησαν ρεπορτάζ και φωτογραφίες από την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, οι οποίες και στοίχισαν στους Ελληνες αρκετά δισ. ευρώ.

Το πρακτορείο Reuters ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Αθήνα δέκα χρόνια μετά τους Αγώνες δεν έχει κανέναν λόγο για να πανηγυρίσει προσθέτοντας ότι «οι Έλληνες από την υπερηφάνεια εκείνων των στιγμών πέρασαν στον θυμό, σημειώνει το άρθρο, καθώς η χώρα αγωνίζεται μέσα σε μια εξαετή ύφεση, με ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ, με έλλειψη στέγης και τη φτώχεια».

H γερμανική Bild, με τη σειρά της, στην ηλεκτρονική της σελίδα φιλοξένησε εκτενές φωτορεπορτάζ με τον τίτλο «Εδώ καταρρέει η ολυμπιακή ιστορία», ενώ αντίστοιχες αναφορές έκανε και το βρετανικό δίκτυο BBC.







Την αρχή είχε κάνει η Daily Mirror η οποία παρουσίασε φωτογραφίες - σοκαπό την κατάσταση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων σημειώνοντας με νόημα ότι τίποτα δεν θυμίζει πως μόλις πριν από δέκα χρόνια είχαν πραγματοποιηθεί Ολυμπιακοί Αγώνες στη χώρα.






 Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add