Γιατί η βαζελίνη δεν κάνει για ενυδατική προσώπου; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Ιουλίου 02, 2014

Γιατί η βαζελίνη δεν κάνει για ενυδατική προσώπου;

Δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι μας την έχουμε χρησιμοποιήσει για την ενυδάτωση των άκρων (κυρίως στις πατούσες των ποδιών!). Είναι όμως  ιδανική για τη φροντίδα του προσώπου μας;

Λίγα λόγια για αυτήν
Το 1859 εργαζόμενοι σε εξέδρα εξαγωγής πετρελαίου στην Πενσιλβανία παρατήρησαν ότι ενώ χειρίζονταν βαριά μηχανήματα, οι πληγές και τα κοψίματα τους επουλώνονταν λόγω ενός υλικού που έμοιαζε με παραφίνη. Την ίδια περίοδο ο χημικός Robert Chesebrough κατά την αναζήτηση του για νέα υλικά βρήκε αυτό το μαύρο κηρώδες υλικό. Από την επεξεργασία του υλικού προέκυψε η βαζελίνη, που βρίσκεται πλέον σε κάθε σπίτι.
Πώς να την χρησιμοποιήσετε
Για μαλακά πέλματα απλώστε αρκετή ποσότητα στις φτέρνες σας πριν τον ύπνο, φορέστε κάλτσες και το πρωί απολαύστε το αποτέλεσμα.
Απλώστε μικρή ποσότητα βαζελίνης πριν τον ύπνο στη περιοχή κάτω από μάτια, το πρωί πλυθείτε καλά, οι λεπτές γραμμές θα έχουν μειωθεί και τα μάτια σας θα λάμπουν. Η βαζελίνη αν και έχει λιπαρή υφή δε προκαλεί λιπαρότητα στην επιδερμίδα.
Λίγη βαζελίνη στα σκασμένα χείλη και σύντομα θα επανέλθουν στην φυσική τους κατάσταση.
Αν βάφετε τα μαλλιά μόνες σας βάλτε λίγη βαζελίνη γύρω από το πρόσωπό σας και δε χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως λερώσετε το δέρμα σας.
Είναι ασφαλής;
Καθώς τα περισσότερα υποπροϊόντα ορυκτών καυσίμων δεν είναι φυτικά (σχηματίζονται από οστά δεινοσαύρων!), η χρήση της βαζελίνης έχει ξεσηκώσει διαμάχες. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν έρευνες που να έχουν δείξει ότι κάνει κακό, πολλοί διαφωνούν με τη χρήση της. Ωστόσο για αυτούς που δεν προτιμούν τη βαζελίνη υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις με φυτικά προϊόντα. Κανείς δεν μπορεί όμως να διαφωνήσει ότι ενυδατώνει αποτελεσματικά τα “σκληρά” σημεία.

Το μυστικό

Απόφυγε τη χρήση της στην ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου σας αν έχετε πολύ λιπαρό δέρμα. Προτιμήστε μία ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στο δέρμα σας, αφού είναι ειδικά σχεδιασμένες για την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου, με τους κατάλληλους ενυδατικούς παράγοντες.

Πηγή: http://omorfamystika.gr

add