Τι λέει η νονά της βάφτισης που προκάλεσε σάλο στο πανελλήνιο με την άρνηση του παπά να την τελέσει! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Ιουλίου 01, 2014

Τι λέει η νονά της βάφτισης που προκάλεσε σάλο στο πανελλήνιο με την άρνηση του παπά να την τελέσει!



Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρα, στο κέντρο του Μονάχου στην Γερμανία, διαδραματίστηκε το πρωτοφανές περιστατικό όπου ιερέας ρώτησε τρίχρονο κοριτσάκι εάν επιθυμούσε να βαφτιστεί και όταν του απάντησε αρνητικά, τότε διέκοψε το μυστήριο.

Πρόκειται για τον Αρχιμανδρίτη της Petros Klitsch της Ελληνικής Ορθόδοξης Μητρόπολης Γερμανίας. Το απίστευτο περιστατικό έγινε γνωστό μέσω βίντεο που ανέβασε άγνωστος χρήστης στις 25 Ιουνίου στο YouTube. Ο ιερέας φαίνεται στο βίντεο φανερά εκνευρισμένος να ρωτά τη μικρή Λυδία -έτσι θα ονόμαζαν το κοριτσάκι- εάν θα επιθυμούσε να βαφτιστεί.

Συγκεκριμένα ρωτάει την μικρή: «Λυδία θέλεις να βαφτιστείς;» και όταν η μικρή απαντάει όχι την ξαναρωτάει για να λάβει την ίδια απάντηση. Τότε ο παπάς βγάζει το πετραχήλι και λέει στους γονείς. «Λυπάμαι δεν μπορεί να γίνει η βάφτιση, σας το είπα». Και αφού ρωτάει το παιδί και για τρίτη φορά και η απάντηση είναι και πάλι αρνητική, αποχωρεί αφήνοντας τους γονείς και τους καλεσμένους σε κατάσταση σοκ.

Το συγκεκριμένο βίντεο, έχει προκαλέσει ήδη πολλές αντιδράσεις καθώς πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο ιερέας θα έπρεπε να τελέσει τη βάπτιση, ενώ άλλοι συμφωνούν με την απόφασή του λέγοντας ότι ένα 3χρονο παιδί είναι αρκετά μεγάλο ώστε να εκφράσει την άποψή του για το μυστήριο.

Τι λέει η νονά

Πάντως, σε σχόλιό της στο YouTube, η νονά αλλά και θεία της μικρής Λυδιάς, η οποία και ανάρτησε το βίντεο στο Διαδίκτυο, βλέποντας τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, θέλησε να δώσει μερικές διευκρινήσεις όσον αφορά στο περιστατικό. Σύμφωνα με την κυρία Σοφία Πασχάλη, για κάποιους οικογενειακούς λόγους η μικρή δεν μπόρεσε να βαπτιστεί νωρίτερα.

Όπως είπε, όλοι είχαν προετοιμάσει το παιδί για το μυστήριο με λόγια απλά «που θα μπορούσε να κατανοήσει ένα τρίχρονο παιδί». Ωστόσο, σημείωσε ότι «η μικρή τρόμαξε, όπως θα μπορούσε να είχε συμβεί σε οποιοδήποτε παιδί». Η νονά είπε ακόμη ότι τελικά η Λυδία βαπτίστηκε από άλλον Ιερέα ο οποίος, όπως ανέφερε η κυρία Πασχάλη, προσπάθησε να εφησυχάσει το παιδί και «στο τέλος η μικρή ένιωθε τόσο άνετα που έβγαινε μαζί του και φωτογραφίες».



Πηγή: Πρώτο Θέμα