ΟΑΣΘ: Στάση εργασίας την Δευτέρα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Ιουλίου 04, 2014

ΟΑΣΘ: Στάση εργασίας την Δευτέρα



Νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης. Η στάση εργασίας που ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 20.00 έως τη λήξη της βάρδιας. 

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για έναν μήνα, δήλωσε στο ΡΘ ο πρόεδρος του σωματείου του τους Δ. Τσερμενίδης. Όπως ωστόσο τόνισε αυτό που τους ωθεί στην στάση εργασίας είναι το γεγονός ότι εδώ και τρία χρόνια τα αρμόδια υπουργεία δεν ανταποκρίνονται στις συμβατικές τους υποχρεώσεις. 

"Δυστυχώς, το Ελληνικό Δημόσιο από το έτος 2010 δε συμμορφώνεται στις υποχρεώσεις του από την συναφθείσα από 30.04.2001 οικονομική συμφωνία μεταξύ Αυτού και του Ο.Α.Σ.Θ., όπως αυτή ισχύει σήμερα, με αποτέλεσμα ο Ο.Α.Σ.Θ. να έχει φθάσει, από υπαιτιότητα του Ελληνικού Δημοσίου, σε οικονομικό αδιέξοδο. Σήμερα εκκρεμεί η πληρωμή της με αριθμό 18/2013 ομόφωνης, οριστικής, τελεσίδικης και αμετάκλητης Διαιτητικής απόφασης, με την οποία υποχρεώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει στον Ο.Α.Σ.Θ. το συνολικό ποσό των 49.813.406,87 ευρώ ως υπόλοιπο αντισταθμιστικής καταβολής για τη χρήση των ετών 2010 και 2011. Επίσης, εκκρεμεί η καταβολή από το Ελληνικό Δημόσιο προς τον Ο.Α.Σ.Θ. ενός σημαντικά μεγάλου ποσού ως υπόλοιπο αντισταθμιστικής καταβολής για τη χρήση των ετών 2012 και 2013.
Με πλήθος επιστολών προς τα αρμόδια Υπουργεία και τους φορείς της πόλης ο Ο.Α.Σ.Θ. προειδοποίησε για τις συνέπειες της αδιάλλακτης στάσης του Ελληνικού Δημοσίου. Παρά τις προσπάθειες του Ο.Α.Σ.Θ. το πρόβλημα δεν επιλύθηκε, με συνέπεια να δημιουργηθεί πρόβλημα στις οικονομικές του υποχρεώσεις", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του σωματείου. 

Όπως είπε στον σταθμό μας ο κ. Τσερμενίδης η πορεία των κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των επαφών που θα έχει το πρωί της Δευτέρας ο υφυπουργός υποδομών Μ. Παπαδόπουλος με εκροσώπους του οικονομικού επιτελείου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add