Τα 10 πιο ασυνήθιστα σπίτια στον κόσμο! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Ιουλίου 26, 2014

Τα 10 πιο ασυνήθιστα σπίτια στον κόσμο!


1. Το διάφανο σπίτι στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνική αρχιτεκτονική εταιρία «Sou Foujimoto Architects» σχεδίασε αυτό το μοναδικό κτήριο μετά από αίτημα των πελατών της, και συγκεκριμένα ενός νεαρού ζευγαριού χωρίς παιδιά από το Τόκιο.
Το σπίτι είναι 85 τετραγωνικών μέτρων και έχει 21 διαφορετικές πλάκες δαπέδου που βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα. Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στον παχύ τοίχο στο πίσω μέρος του κτιρίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κάθε φορά που οι ιδιοκτήτες θέλουν να προστατεύσουν την ιδιωτική τους ζωή, απλά τραβούν τις κουρτίνες και κρύβονται από τον έξω κόσμο.


2. Skateboard House, ΗΠΑ

Το σπίτι για skateboarders στο Μαλιμπού σου επιτρέπει να κάνεις skate σε όλες τις επιφάνειες, μέσα και έξω από το σπίτι.



3. Το πιο στενό σπίτι στον κόσμο, Πολωνία

Το «Keret House» μπορεί να τοποθετηθεί ανάμεσα σε δύο ήδη υπάρχοντα κτήρια και έχει πλάτος 92-152 εκατοστά.



4. Παλιός πύργος-δεξαμενή που μετατράπηκε σε μοντέρνο κτήριο , Βέλγιο.

Ένας πύργος νερού 30 μέτρων στο Βέλγιο χρησιμοποιήθηκε ως κρησφύγετο των Ναζί κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά αργότερα μετατράπηκε σε έναν μοντέρνο χώρο διαβίωσης.




5. Το εμπνευσμένο από τους Flintstones σπίτι, ΗΠΑ
Η συγκεκριμένη μονοκατοικία στο Μαλιμπού είναι εμπνευσμένη από τους Flintstones, το κλασσικό καρτούν της δεκαετίας του ’60, και πωλείται από τον τηλεοπτικό θρύλο Dick Clark στην τιμή των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή περίπου 2.600.000 ευρώ.


6. Το μικρότερο σπίτι ενός τετραγωνικού μέτρου, Γερμανία
Αυτή η φορητή ξύλινη κατασκευή που την φτιάχνεις μόνος σου έχει εμβαδόν ένα τετραγωνικό μέτρο και είναι το μικρότερο σπίτι του κόσμου, ενώ μπορείτε να το βρείτε να. σουλατσάρει στη Γερμανία.

7. Σπίτι τσουλήθρα, Ιαπωνία

Το τριώροφο σπίτι τσουλήθρα στην Ιαπωνία έχει μια κανονική σκάλα στο ένα μέρος του σπιτιού και μια τσουλήθρα στο άλλο, η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να τσουλήσεις μέχρι το ισόγειο.


8. Σπίτι χτισμένο σε βράχο, Πορτογαλία

Παρόλο που μοιάζει με έναν τεράστιο βράχο, αυτό το σπίτι, το οποίο έχει γίνει μεγάλο τουριστικό αξιοθέατο στην Πορτογαλία, στην πραγματικότητα διαθέτει μια πόρτα, μια καμινάδα και ένα παράθυρο.


9. Η εκκλησία που μετατράπηκε σε μοντέρνο σπίτι για μια οικογένεια, Ολλανδία
Η Zecc Architecten αναδιαμόρφωσε και μετέτρεψε δύο εγκαταλελειμμένες εκκλησίες που βρίσκονται στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας σε κομψές οικογενειακές κατοικίες.



10. Σπίτι γιγάντιο κοχύλι, Μεξικό
Εμπνευσμένο από τη δουλειά των Gaudi & Frank Lloyd Wright, μια νεαρή οικογένεια με τα δυο τους παιδιά στην πόλη του Μεξικού ζήτησαν ένα σπίτι σε σχήμα κοχυλιού φτιαγμένο ειδικά γι’ αυτούς.



πηγή http://fairytalesdreams.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add