ΟΑΣΘ: Επανέρχονται εισιτήρια 4 μετακινησεων με 2 ευρω -"Έρχονται" αυξήσεις "φωτιά" στις τιμές των εισιτηρίων και των καρτών - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Ιουνίου 20, 2014

ΟΑΣΘ: Επανέρχονται εισιτήρια 4 μετακινησεων με 2 ευρω -"Έρχονται" αυξήσεις "φωτιά" στις τιμές των εισιτηρίων και των καρτών

Αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων αλλά και των καρτών απεριορίστων διαδρομών, καθώς και επαναφορά του σχεδίου «μονής κατεύθυνσης» για τα εισιτήρια διπλής μετακίνησης, προβλέπει, μεταξύ άλλων, το πόρισμα που έχει επεξεργαστεί η επιτροπή του υπουργείου Μεταφορών για την αναδιοργάνωση της λειτουργίας του ΟΑΣΘ. Το πόρισμα προτείνει σειρά ενεργειών, με τελικό στόχο να μειωθεί η επιδότηση του δημοσίου στον ΟΑΣΘ, οι οποίες, πέρα από τις αυξήσεις, περιλαμβάνουν και περιορισμό των δρομολογίων, ανάλογα με την επιβατική κίνηση και την πληρότητα των λεωφορείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι αλλαγές που προτείνονται και αφορούν τις τιμές των εισιτηρίων, είναι οι εξής:

Α. Απλό εισιτήριο για μία μετακίνηση με τιμή 1 ευρώ, από 0,80 ευρώ που είναι σήμερα.
Β. Εισιτήρια διπλής μετακίνησης(δηλαδή με μία μετεπιβίβαση), διαρκείας 1,5 ώρας, με τιμή 1,20 ευρώ, από 0,90 ευρώ που είναι σήμερα.
Γ. Νέο εισιτήριο τριπλής μετακίνησης(επίσης μόνο για την ίδια κατεύθυνση), διαρκείας δύο ωρών, με τιμή 1,5 ευρώ.
Δ. Νέο εισιτήριο τετραπλής μετακίνησης (μόνο για ίδια κατεύθυνση), διαρκείας δύο ωρών, με τιμή 2 ευρώ. Το εισιτήριο αυτό θα προμηθεύονται υποχρεωτικά οι κάτοικοι των εννέα (πρώην) δήμων της λεγόμενης επαρχίας Λαγκαδά.

Το πόρισμα προβλέπει επίσης αυξήσεις μέχρι και 65% στην τιμή των καρτών απεριορίστων διαδρομών. Συγκεκριμένα, η μηνιαία κάρτα προτείνεται να τιμολογηθεί στα 50 ευρώ, από 30 ευρώ που είναι σήμερα, η τριμηνιαία στα 140 ευρώ, από τα 86 και η ετήσια κάρτα στα 450 ευρώ από τα 230 ευρώ που είναι σήμερα.

Τέλος, όπως αναφέρει η Voria.gr, το πόρισμα καταλήγει και σε πρόταση για περιορισμό των δρομολογίων, ανάλογα με την επιβατική κίνηση των γραμμών και την πληρότητα των λεωφορείων καθώς και κατάργηση του εισιτηρίου 24ωρης διάρκειας.

Περισσοτερα εδω:
 http://www.thestival