Αποτελέσματα εκλογών: «Δύο εθνικές καταστροφές» σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Μαΐου 26, 2014

Αποτελέσματα εκλογών: «Δύο εθνικές καταστροφές» σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ






Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σχολιάζει ο γερμανικός τύπος, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στις επιτυχίες των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων σε πολλές χώρες της Ευρώπης και του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα
«Η ημέρα των ευρωεκλογών χαρακτηρίζεται από τουλάχιστον δύο εθνικές καταστροφές: την τεράστια εκλογική επιτυχία της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα και την επέλαση των ακροδεξιών στη Γαλλία», παρατηρεί η γερμανική General-Anzeiger της Βόννης και διευκρινίζει: Στην περίπτωση του προβληματικού παιδιού που λέγεται Ελλάδα, το αποτέλεσμα σημαίνει ότι κινδυνεύει άμεσα η πορεία εξυγίανσης. Κι αυτό επειδή, στα μάτια των Ελλήνων, η ΕΕ τους έχει επιβαρύνει υπερβολικά. Στην περίπτωση της γειτονικής μας Γαλλίας, το αποτέλεσμα παραπέμπει σε χρόνια αβεβαιότητας όσον αφορά την πορεία που θα ακολουθήσει. Είναι άγνωστο πώς ένας σοσιαλιστής πρόεδρος μπορεί να καταφέρει να μείνει επί μακρόν στο αξίωμά του όταν το κόμμα του έχει σημειώσει μετά βίας διψήφιο εκλογικό αποτέλεσμα», αναφέρει η Deutsche Welle.


Για το ίδιο θέμα, η Hannoversche Allgemeine Zeitung σχολιάζει: «Σε όλη την γηραιά ήπειρο, οι ψηφοφόροι παρουσιάζουν νέες αβεβαιότητες, που οφείλονται στην ραγδαία μεταβαλλόμενη ευρωπαϊκή σκηνή. Οι δημοκρατικές κοινωνίες οφείλουν, όμως, να μιλούν για αυτές τις αβεβαιότητες. Η Ευρώπη δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρεται σε δεξιούς λαϊκιστές και ακραίους ωσάν να επρόκειτο για "γκουρού". Θα πρέπει να τους απομυθοποιήσει. Δεν είναι όλοι όσοι στέλνονται εκεί άξιοι για το επίπεδο ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

«Υποδειγματικοί Ευρωπαίοι οι Γερμανοί»

Στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Γερμανία αναφέρεται η Die Welt του Βερολίνου, που υποστηρίζει ότι το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει την ευρωπαϊκή πορεία των κυβερνώντων κομμάτων. «Σε σύγκριση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, οι Χριστιανοδημοκράτες σημείωσαν σαφείς αλλά όχι δραματικές απώλειες. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα δέχθηκε μια αξιοσημείωτη ώθηση. Το ευρωσκεπτικιστικό AfD, που δεν είναι τόσο ακραίο σε σχέση με παρόμοιες ομάδες σε άλλες χώρες της Ευρώπης, κατάφερε να σημειώσει μια αξιοπρόσεκτη εκλογική επιτυχία, αλλά το αποτέλεσμα του δεν είναι διφήφιο. Για ακόμη μία φορά οι Γερμανοί καταδεικνύεται ότι δεν συμπαθούν τις θεαματικές αλλαγές και αποδεικνύονται –ακόμη και εάν δεν θέλουν να το ακούν- καλόβολοι υποδειγματικοί Ευρωπαίοι».

Read more: http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add