Νίκη ΣΥΡΙΖΑ - Ισχυρό μήνυμα στη ΝΔ - Συντριβή για τη ΔΗΜΑΡ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Μαΐου 26, 2014

Νίκη ΣΥΡΙΖΑ - Ισχυρό μήνυμα στη ΝΔ - Συντριβή για τη ΔΗΜΑΡ


Ισχυρό μήνυμα προς τη ΝΔ, τη ΔΗΜΑΡ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και προς το ΠΑΣΟΚ αποτελούν τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης, ωστόσο για την ώρα το αποτέλεσμα δεν μεταφράστηκε σε ψήφο ανατροπής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε μια σημαντική νίκη στις ευρωεκλογές, ενώ η ΝΔ ποντάρει στην επικράτηση των υποψηφίων της στις περιφέρειες, παρά την ανατροπή στην Αττική με τη νίκη της Ρέας Δούρου. Πάντως ήδη αρκετοί στη ΝΔ μιλούν για την ανάγκη αλλαγής πολιτικής, καθώς το κόμμα έχασε περίπου 7 μονάδες από τις εκλογές του 2012.

Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στις χθεσινοβραδινές δηλώσεις τους, έδειξαν να παίρνουν το μήνυμα και να προαναγγέλλουν διορθωτικές κινήσεις τόσο εντός της κυβέρνησηςόσο και πολιτικής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απέφυγε να μιλήσει για άμεση προσφυγή στις κάλπες και ζήτησε εθνικές εκλογές «το συντομότερο δυνατό», ενώ μίλησε για την ανάγκη επανασχεδιασμού και διεύρυνσης του χώρου της κεντροαριστεράς.

Μεγάλη χαμένη από την κάλπη είναι η ΔΗΜΑΡ και όλα θα ξεκαθαρίσουν στο έκτακτο συνέδριο που ανακοίνωσε ήδη ο Φώτης Κουβέλης, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που έπεσαν από το 7,51% του 2012 στο 3,44%. Σε δήλωσή του, ο Πάνος Καμμένος προανήγγειλε κι αυτός την πραγματοποίηση εκτάκτου συνεδρίου το οποίο θα "διαμορφώσει ένα ενιαίο μέτωπο αντιμνημονιακών - πατριωτικών δυνάμεων" και στο οποίο, όπως είπε, θα τεθούν όλα τα θέματα, "και σημάτων και ηγεσίας", με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σε ότι αφορά το Ποτάμι, παρά τις υψηλές προσδοκίες, περιορίστηκε στο 6,5%.

Σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, με 3,73% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ, με ενσωμάτωση 93,05 % της καταμέτρησης στην Επικράτεια.

Αναλυτικά, τα κόμματα λαμβάνουν:

ΣΥΡΙΖΑ 26,53% και 6 έδρες
ΝΔ 22,80% και 5 έδρες
Χρυσή Αυγή 9,41% και 3 έδρες
Ελιά 8,04% και 2 έδρες
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 6,59% και 2 έδρες
ΚΚΕ 6,08% και 2 έδρες
Ανεξάρτητοι Ελληνες 3,43% και 1 έδρα
ΛΑΟΣ 2,69%
Έλληνες ευρωπαίοι πολίτες 1,43%
ΔΗΜΑΡ 1,21%

Δεν υπάρχουν σχόλια: