Σε προσλήψεις για το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη προχωρά η Attica - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Μαΐου 13, 2014

Σε προσλήψεις για το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη προχωρά η Attica


Σε σημαντικό αριθμό προσλήψεων για το νέο κατάστημα της οδού Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη προχωρούν αυτή την περίοδο τα Attica- πέραν των εργαζομένων που έχουν ήδη δεσμευθεί ότι θα προσλάβουν από την πτωχευμένη Fokas- την ίδια στιγμή που οι τζίροι του τετραμήνου του 2014 στα πολυκαταστήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι παραπάνω από ενθαρρυντικοί. Θεαματική στο 40%, εντός του πρώτου τετραμήνου του έτους, είναι η αύξηση στις πωλήσεις tax free για τα δύο Attica του Συντάγματος και της Θεσσαλονίκης, άλλος ένας παράγοντας ο οποίος πιστοποιεί τη μεγάλη αύξηση του τουρισμού στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Ελλάδας.

Οι εργαζόμενοι

Ειδικότερα, όπως γράφει το newmoney.gr, όσον αφορά τις προσλήψεις, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σήμερα στα καταστήματα και στις διοικητικές υπηρεσίες είναι περίπου 2100, ενώ το νέο πολυκατάστημα που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στην ‘’καρδιά’’ της Θεσσαλονίκης, το ερχόμενο φθινόπωρο, εκεί όπου λειτουργούσε στο πρόσφατο παρελθόν το πολυκατάστημα της Fokas, υπολογίζεται ότι θα απασχολεί επιπλέον 250 εργαζομένους. Αυτή την περίοδο η εταιρεία ζητεί να προσλάβει 100 πωλητές- ταμίες για το νέο κατάστημα στην Τσιμισκή με προϋπηρεσία στον κλάδο, ενώ θα εκτιμηθούν σπουδές σχετικές με τη μόδα ή το styling. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης αποτελεί και το γεγονός ότι πέραν των αγγλικών είναι επιθυμητή η γνώση ακόμη μίας ξένης γλώσσας όπως για παράδειγμα …ρωσικών!!! Γεγονός το οποίο φυσικά δείχνει και ποιοι είναι οι ξένοι που κινούν το …χρήμα στη συμπρωτεύουσα. Τουλάχιστον 50 πρώην εργαζομένους από την πτωχευμένη Fokas έχει δεσμευθεί η εταιρεία ότι θα προσλάβει στο πλαίσιο της συμφωνίας μίσθωσης με την ιδιοκτήτρια του ακινήτου της Τσιμισκή, τη Μονή της Αγ. Θεοδώρας, ενώ επιπλέον εργαζόμενους θα φέρουν και οι προμηθευτές της εταιρείας.
                                                                       
                                                                           Οι πωλήσεις στο τετράμηνο

Εν τω μεταξύ, όσον αφορά τις επιδόσεις του ομίλου για το τετράμηνο του έτους, είναι παραπάνω από ικανοποιητικές και αντιστοιχούν σε συγκρίσιμα μεγέθη σε αύξηση 6,5% των πωλήσεων, ενώ σε μη συγκρίσιμα σε αύξηση 9,2% με τις συνολικές πωλήσεις να διαμορφώνονται στα 40,79 εκατ. ευρώ από 37,33 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Ειδικότερα, το Attica στο Citylink στο Σύνταγμα πραγματοποίησε τζίρο της τάξεως των 23,44 εκατ. ευρώ (+6,5%), στο Golden Hall 12,1 εκατ. ευρώ (+7,3%), στο Mediteranean Cosmos το κεντρικό πολυκατάστημα είχε πωλήσεις ύψους 4,1 εκατ. ευρώ και το δεύτερο (έναρξη Μάρτιος του 2013) 550 χιλ. ευρώ, ενώ στο The Mall Athens το νέο εγχείρημα της εταιρείας που άνοιξε πέρυσι το Σεπτέμβριο πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 600 χιλ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου- Απριλίου.

Οι προβλέψεις για το σύνολο του 2014 είναι αύξηση τζίρου κατά 10% δηλαδή πάνω από 136 εκατ. ευρώ χωρίς στο ποσό αυτό να συμπεριλαμβάνονται οι πωλήσεις που θα προκύψουν από το νέο σημείο της οδού Τσιμισκή στην Θεσσαλονίκη οι οποίες υπολογίζονται στο τέλος του πρώτου χρόνου λειτουργίας στα 20 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων για εφέτος υπολογίζονται στα 9 εκατ. ευρώ, ενώ η ρευστότητα σήμερα αγγίζει τα 52 εκατ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add