Θεωρία συνωμοσίας: Οι Αμερικανοί κρύβουν το μοιραίο boeing σε αυτό το «κλεμμένο νησί» του Ινδικού Ωκεανού [εικόνες +χάρτες +βίντεο] - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Απριλίου 19, 2014

Θεωρία συνωμοσίας: Οι Αμερικανοί κρύβουν το μοιραίο boeing σε αυτό το «κλεμμένο νησί» του Ινδικού Ωκεανού [εικόνες +χάρτες +βίντεο]


Ανεξάρτητος δημοσιογράφος ισχυρίζεται πως έχει στην κατοχή του φωτογραφία και ηχητικό μήνυμα από επιβάτη της μοιραίας πτήσης που ήταν ζωντανός 10 ημέρες μετά την εξαφάνισή της και ότι το μοιραίο boeing κρατείται στη στρατιωτική βάση των αμερικανών.


O ανεξάρτητος (Freelance) δημοσιογράφος Jim Stone, δέχθηκε στο mail του μια φωτογραφία κι ένα ηχητικό μήνυμα που φέρεται να ανήρτησε στο You Tube από το iPhone 5s του ένας από τους επιβάτες της πτήσης 370, ο Phillip Wood, στέλεχος της ΙΒΜ.

Ο συγκεκριμένος επιβάτης, στο ηχητικό μήνυμά του, αποκαλύπτει πως λίγη ώρα μετά την απογείωση του αεροσκάφους από την Κουάλα Λουμπούρ, αυτό κατελήφθη από αεροπειρατές που εμφανώς ήταν εκπαιδευμένοι στρατιωτικοί, αλλά χωρίς διακριτικά στα ρούχα τους, οι οποίοι οδήγησαν το αεροπλάνο σε ένα απομακρυσμένο νησί, το έκρυψαν σε ένα μεγάλο υπόστεγο και κρατούν δέσμιους και με δεμένα τα μάτια τους επιβάτες. Ο ίδιος περιγράφει πως κατάφερε να κρύψει το κινητό του στο εσώρουχό του και να ενεργοποιήσει την ηχητικό εγγραφή μόλις έμεινε μόνος σε ένα κελί όπου τον μετέφεραν. Η φωτογραφία που συνοδεύει το μήνυμα εστάλη ακριβώς για να μπορέσουν όσοι τη λάβουν να αποκωδικοποιήσουν τη θέση που βρίσκεται το "χαμένο" Boeing, καθώς σε κάθε φωτογραφία από iPhone αυτόματα καταγράφονται οι συντεταγμένες του κινητού την ώρα της λήψης. Η φωτογραφία του κ. Wood είναι μαύρη μεν, αλλά περιγράφει όλα όσα πρέπει να ξέρουν όσοι ψάχνουν το αεροπλάνο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου που έγινε τελικά αποδέκτης του μηνύματος, καθώς του το έστειλε ένας χρήστης του You Tube με το κωδικό όνομα Montagraph, τα στοιχεία της φωτογραφίας που φέρεται να έστειλε ο επιβάτης της 370 είναι τα εξής:

Αρχείο:
 1395192158752.jpg
 Συντεταγμένες:
 -7 18 58.3 LATITUDE
 72 25 35.6 LONGITUDE

Μια απλή αντιστοίχιση στο χάρτη δείχνει πως αυτές οι συντεταγμένες αφορούν στο απομονωμένο νησί Ντιέγκο Γκαρσία, στον Ινδικό Ωκεανό, εκεί όπου βρίσκεται εδώ και δεκαετίες εγκατεστημένη προκεχωρημένη βάση του αμερικανικού πολεμικού Ναυτικού και της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Στο δημοσίευμα, που εκτός των προσωπικών blogs αρκετών freelancers δημοσιογράφων φιλοξενείται στο site Intellihub News, φιλοξενούνται και οι απόψεις αρκετών ειδικών που θεωρούν πως δεν υπάρχει τρόπος – παρά μόνον με ειδικά προγράμματα που χρησιμοποιούν μυστικές υπηρεσίες και οι ίδιες οι κατασκευάστριες εταιρείες – να αλλάξει κανείς τα στοιχεία από τις φωτογραφίες των κινητών νέας γενιάς. Επομένως η περιβόητη "μαύρη φωτογραφία" του επιβάτη της πτήσης 370 θεωρητικά έχει τις σωστές συντεταγμένες.

Σε κάθε περίπτωση το σενάριο της αεροπειρατείας και της κατάληψης του αεροσκάφους από Αμερικανούς έχει "ξαναπαίξει" σε διάφορα sites. Μένει να δούμε εάν και αυτό το τόσο "τραβηγμένο" σενάριο θα αποδειχθεί όντως τέτοιο.

Πολλά σενάρια συνωμοσίας
 Ο μικρός εξωτικός παράδεισος του Ινδικού Ωκεανού που λειτουργεί πλέον ως η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των Αμερικανών εκτός ΗΠΑ, ήρθε πάλι στην επιφάνεια γιατί ένα σενάριο θέλει την τραγική πτήση MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, να κατευθύνθηκε εκεί.

Βρετανικό έδαφος, αμερικανικής κυριαρχίας
 Κι αυτό γιατί τα χρονικά του Ντιέγκο Γκαρσία μοιάζουν, πράγματι, με συνωμοσιολογικό σενάριο, καθώς η ζοφερή πραγματικότητα ξεπερνά πολλές φορές τον σκοτεινό νου όσων βλέπουν απόκρυφες ιστορίες παντού!

Η ατόλη της Μικρονησίας στην καρδιά του Ινδικού Ωκεανού, είναι επισήμως βρετανικό έδαφος -κληροδότημα από την αποικιοκρατική εποχή της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας- και στεγάζει ναυτική και αεροπορική βάση των ΗΠΑ. Πρόκειται το μεγαλύτερο -και πάνοπλο- στρατιωτικά και επιχειρησιακά κέντρο των ΗΠΑ εκτός αμερικανικού εδάφους.

Η ιστορία του νησιού Ντιέγκο Γκαρσία περιλαμβάνει εκτοπίσεις του ντόπιου πληθυσμού, δικαστικές διαμάχες των κατοίκων του με τη βρετανική κυβέρνηση, αλλά και τη σύγχρονη στρατιωτική ιστορία των ΗΠΑ, καθώς από δω έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στα θέρετρα πολέμου του Περσικού Κόλπου και στα πρόσφατα χαρακώματα Ιράκ και Αφγανιστάν.

Η ιστορία και ο εκτοπισμός του γηγενούς πληθυσμού
 Ο κοραλλιογενής παράδεισος με τα κρυστάλλινα νερά και τους φοίνικες που φτάνουν ως τις κατάλευκες παραλίες μπήκε για πρώτη φορά στο στόχαστρο των Δυτικών όταν ο ισπανός εξερευνητής Diego Garcia de Moguer το ανακάλυψε τον 16ο αιώνα και το διεκδίκησε για λογαριασμό των Ισπανών, δίνοντάς του το όνομά του.

Ο κόσμος άκουσε για πρώτη φορά την ύπαρξή του πριν από 10 χρόνια περίπου, όταν οι αναφορές για χρήση του ως εναλλακτικού Γκουαντανάμο από την Αμερική έκαναν τον γύρο του κόσμου: στο Ντιέγκο Γκαρσία κρατήθηκαν πράγματι και βασανίστηκαν φερόμενοι τρομοκράτες από την CIA, σύμφωνα με ένα σενάριο.

Μεταξύ 1814 και αρχές δεκαετίας του 1960 το νησάκι ήταν επισήμως έδαφος του Μαυρικίου και τότε ήταν που το διεκδίκησαν οι Βρετανοί, ενσωματώνοντάς το στο νεοσύστατο Βρετανικό Έδαφος του Ινδικού Ωκεανού (British Indian Ocean Territory). Ο λόγος κάτι παραπάνω από προφανής: όντας στην καρδιά του Ψυχρού Πολέμου και σε στρατηγικό σημείο, φάνταζε ιδανικό για τις κοινές πολεμικές επιχειρήσεις Βρετανών και Αμερικανών.

Το μόνο κατοικημένο νησί στο αρχιπέλαγος
 Το Ντιέγκο Γκαρσία ήταν μάλιστα το μόνο κατοικημένο νησάκι του αρχιπελάγους Τσαγκός, αυτό δεν εμπόδισε όμως τους Βρετανούς να λειτουργήσουν για άλλη μια φορά ως αποικιοκράτες και να εκδιώξουν τον γηγενή πληθυσμό από τη σύγχρονη «αποικία» τους. Στη δεκαετία του '60 λοιπόν, στον κολοφώνα του Ψυχρού Πολέμου, η κυβέρνηση του Χάρολντ Γουίλσον, θέλοντας να διαπραγματευτεί στρατηγικά με τις ΗΠΑ ως ισότιμος εταίρος, αποφάσισε να κάνει την κίνηση-ματ: να τους παρέχει δηλαδή την ιδανική τοποθεσία για την ανάπτυξη στρατιωτικής βάσης στην περιοχή, καθώς ο πόθος των Αμερικανών για έλεγχο του Ινδικού Ωκεανού εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης ήταν διακαής. Τίποτα δεν ήταν πιο κατάλληλο από το παρθένο νησί των 17 τετραγωνικών μιλίων γης από κοράλλια και άμμο, καταμεσής του Ινδικού Ωκεανού.

Εκτοπίστηκαν οι κάτοικοι
 Η βρετανική κυβέρνηση το μισθώνει λοιπόν στους Αμερικανούς και παίρνει αντίτιμο: οικονομικά προνόμια και αθρόα χρηματοδότηση για το βρετανικό πρόγραμμα υποβρυχίων Polaris. Όσο για τον εκτοπισμένο πληθυσμό της ατόλης, τους Τσαγκοσιανούς, εκτοπίστηκαν με αδεια χέρια.  Από τα τέλη του '60 λοιπόν μπήκε μπροστά ένα ζοφερό σχέδιο εκκένωσης του νησιού που ξεπερνά ακόμα και τη νοσηρότερη φαντασία. Όσοι κάτοικοι εγκατέλειπαν το σπίτι τους για προμήθειες στα γειτονικά νησιά ή αναζήτηση ιατρικών υπηρεσιών, έβλεπαν στην επιστροφή τους την «πόρτα» κλειστή: οι Βρετανοί τους απαγόρευαν να γυρίσουν στα σπίτια τους!

Πολλοί κάτοικοι είναι στη Βρετανία
 Μέχρι το 1973, όλοι οι κάτοικοι της ξεχασμένης αυτής ατόλης, απόγονοι των σκλάβων που είχαν μεταφερθεί εδώ για να δουλέψουν στις φυτείες καρύδας είχαν μεταφερθεί με τη βία αλλού, στις παραγκουπόλεις του Μαυρίκιου, τις φτωχογειτονιές των Σεϊχελών και τις εργατικές κατοικίες της Βρετανίας, αφήνοντάς τους να παλεύουν πια με τη φτώχεια και την ανέχεια του ξεριζωμού, κάτι που συνεχίζει να υφίσταται ακόμα και σήμερα. Εδώ και 4 δεκαετίες, οι κάτοικοι του Ντιέγκο Γκαρσία, που έχουν σήμερα βρετανική υπηκοότητα και 1.000 περίπου από αυτούς έχουν φτιάξει μια μικρή κοινότητα στο Σάσεξ, παλεύουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, με τη δικαστική τους διαμάχη με τη βρετανική κυβέρνηση -που εξελίσσεται σε βρετανικά δικαστήρια- να μοιάζει συχνά με παρωδία.

Η αμερικανική βάση και ο γεωστρατηγικός της ρόλος
 Η στρατιωτική βάση που καταλαμβάνει σήμερα τα σπίτια των γηγενών θεωρείται από τον αμερικανικό στρατό ως η πλέον στρατηγική, γι' αυτό και όσα εκτυλίσσονται εκεί καλύπτονται από ακόμα μεγαλύτερη μυστικότητα από τη συνήθη υπερβολική που συναντάμε σε άλλα αμερικανικά «project». Η τεράστια βάση λειτουργεί σήμερα ως «σπίτι» για διάφορες στρατιωτικές επιχειρήσεις, που περιλαμβάνουν από πάνοπλες ναυτικές και αεροπορικές εγκαταστάσεις μέχρι και απόρρητη φυλακή της CIA για την ανάκριση υπόπτων τρομοκρατίας.

4.000 στρατιώτες, μαχητικά και εξοπλισμός
 Η ναυτική/αεροπορική βάση των ΗΠΑ (και σταθμός ανεφοδιασμού των βρετανικών επιχειρήσεων) φιλοξενεί περισσότερους από 4.000 στρατιώτες, την ίδια ώρα που το νησάκι είναι προσβάσιμο μόνο με στρατιωτικά μέσα. Η μεγαλύτερη βάση των Αμερικανών εκτός ΗΠΑ φιλοξενεί δύο διαδρόμους για βομβαρδιστικά αεροπλάνα, περισσότερα από 30 ετοιμοπόλεμα πολεμικά πλοία και έναν δορυφορικό κατασκοπευτικό σταθμό, μοναδικό στο είδος του.

Από εδώ γίνονταν οι επιδρομές

Το Πεντάγωνο έχει χαρακτηρίσει το Ντιέγκο Γκαρσία ως την «απαραίτητη πλατφόρμα» για την αστυνόμευση της περιοχής. Από δω εξάλλου εκπορεύτηκαν οι αεροπορικές επιδρομές στον Πόλεμο του Κόλπου (1990-91), η εισβολή στο Αφγανιστάν (2001) και η πρώτη φάση του Πολέμου του Ιράκ, από τον παράδεισο αυτό με τα ένοχα μυστικά και την ανθρώπινη τραγωδία, που στα μυαλά των αμερικανών επιτελαρχών φαντάζει απλώς ως «το πολυτιμότερο κομμάτι ακίνητης περιουσίας στη Γη».

Το ένοχο μυστικό του κλεμμένου -από τον πληθυσμό του- νησιού κρατήθηκε μυστικό για τόσες δεκαετίες, μέχρι τώρα τουλάχιστον που ήρθε στο φως «ξώφαλτσα», ως συνωμοσιολογικό σενάριο για την τύχη της μοιραίας πτήσης των Μαλαισιανών Αερογραμμών...
 Βιβλίο «Island of Shame: The Secret History of the U.S. Military Base on Diego Garcia» του συγγραφέα David Vine
Πηγή: Παρουσίαση από τις εκδόσεις Princeton University Press στο press.princeton.edu

Δείτε και το σχετικά άγνωστο βίντεο "Stealing A Nation" του John Pilger
 
























 

πηγη  See more at: http://www.hellas-now.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: