Σβησε την Καουρα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Απριλίου 04, 2014

Σβησε την Καουρα

Το πεπτικό σύστημα είναι η ιπποδύναμη του σώματος. Οταν αυτή εξασθενήσει, το ίδιο θα συμβεί και στον οργανισμό σου. Διάβασε πώς θα κατευνάσεις κοινές στομαχικές διαταραχές.
Κάψιμο στο στήθος
Πού χτυπάει: Κυρίως στον οισοφάγο, αλλά πιθανό σημείο είναι και ο λαιμός.
Πώς θα το καταλάβεις: Νιώθεις πόνο και κάψιμο, έχεις ξινή γεύση στο στόμα σου, τάσεις για ρέψιμο και πιθανόν αναγωγή (εμετός).
Η διάγνωση: Παλινδρόμηση των όξινων υγρών του στομάχου προς τον οισοφάγο.
Η στρατηγική σου: Μάσα μία τσίχλα (όχι με γεύση μέντα). Η μάσηση προκαλεί παραγωγή σάλιου, το οποίο περιέχει διττανθρακικά, τα οποία αποτελούν τη φυσική πηγή εξουδετέρωσης οξέων του οργανισμού σου. Πρόσεχε: Αισθάνεσαι κάψιμο συχνότερα από δύο φορές την εβδομάδα; Πιθανόν έχεις γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του οισοφάγου, λέει ο Harris Clearfield, ιατρός γαστρεντερολόγος από το Drexel University. Ζήτα από το γιατρό σου να ελέγξει ενδοσκοπικά την πιθανότητα οισοφάγου Barrett - κατάσταση που αφορά στην εμφάνιση προκαρκινικών αλλοιώσεων στο κατώτερο τμήμα του οισοφάγου.

Σανιδώδης κοιλία
(σκληρή κοιλιά που πονά)
Πού χτυπάει: Στη σκωληκοειδή απόφυση, στο δεξί κάτω τμήμα της κοιλιάς.
Πώς θα το καταλάβεις: Ηπιος ή ξαφνικός οξύς πόνος, πιθανότατα πυρετός, ναυτία, πρήξιμο, εμετοί και δυσκοιλιότητα.
Διάγνωση: Σκωληκοειδίτιδα 
Η στρατηγική σου: Κατευθύνσου προς το νοσοκομείο: θα χρειαστείς επειγόντως χειρουργείο.
Εντερική κινητικότητα
Πού χτυπάει:
Στο τελευταίο τμήμα του κατώτερου εντέρου.
Πώς θα το καταλάβεις: Γουργουρητά, κράμπες στην κοιλιά, αέρια και διάρροια.
Διάγνωση: Τροφική δηλητηρίαση που προκλήθηκε από απρόσκλητα βακτήρια.
Η στρατηγική σου: Φάε σκούρα σοκολάτα. Τα φλαβονοειδή στη σκούρα σοκολάτα περιορίζουν την ποσότητα των υγρών που εκκρίνονται στο λεπτό έντερο, περιορίζοντας έτσι τα ήπια συμπτώματα της νόσου.
Προληπτικά μέτρα: Πρόσθεσε στις διατροφικές σου συνήθειες σκόρδο, κρεμμύδι, μπαχάρι ή ρίγανη. Αυτά τα γευστικά αντιβακτηριακά σκοτώνουν τα βακτήρια, όπως το Ε. coli (κολοβακτηρίδιο).
Καούρα στο στομάχι
Πού χτυπάει:
Στο στομάχι, κάτω από τα τοιχώματα της θωρακικής κοιλότητας.
Πώς το καταλαβαίνεις: Ρυθμικός, οξύς πόνος όταν πεινάς.
Διάγνωση: Ελκος στομάχου. Τα παυσίπονα και το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (Helicobacter pylori) μπορεί να είναι τα αίτια του έλκους.
Η στρατηγική σου: Κόψε τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη (ΜΣΑΦ). Ασπιρίνη, ναπροξένη και ιβουπροφένη μειώνουν την άμυνα στομάχου αφήνοντας το γαστρικό οξύ να προκαλέσει ζημιά στα τοιχώματα του στομάχου. Πάρε τα παυσίπονα μαζί με φαγητό. Υπάρχουν κι εντεροδιαλυτές ασπιρίνες, που συνιστώνται για την καλή λειτουργία του κυκλοφορικού σου (π.χ. το Salospir).
Σουβλιά στα πλευρά
Πού χτυπάει:
Στη χοληδόχο κύστη, στη δεξιά άνω κοιλία, κοντά στα κατώτερα πλευρά σου.
Πώς το καταλαβαίνεις: Σταθερός οξύς πόνος, που εντείνεται για 30 λεπτά ή και περισσότερο (κολικός).
Διάγνωση: Χολόλιθοι (πέτρες στην χολή) - χοληστερόλη που έχει σκληρύνει κι έχει σχηματίσει μικρούς λίθους.
Η στρατηγική σου: Υπέρηχος. Ζήτα από το γιατρό σου να σου κάνει υπερηχογράφημα χοληδόχου κύστης. Οι περισσότεροι λίθοι μπορούν να αφαιρεθούν και λαπαροσκοπικά. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγεις το χειρουργείο είναι να εμποδίσεις τη δημιουργία χολόλιθων. Η μόνη άμυνά σου είναι η διατροφή σου. Αντρες που τρώνε κορεσμένα λίπη (συνήθως έχουν μόνιμο σωσίβιο στη μέση τους) είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο.
Δυσκοιλιότητα
Πού χτυπάει:
Στο κατώτερο τμήμα του εντέρου, κάτω από τον αφαλό. Πώς το καταλαβαίνεις: Απίστευτο φούσκωμα και καμία κινητικότητα στο έντερο.
Διάγνωση:
Δυσκοιλιότητα.
Η στρατηγική σου: Αναζήτησε τη λύση στα ανθρακούχα ποτά. Τα αεριούχα ποτά ανακουφίζουν τη δυσκοιλιότητα, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές. Καλό είναι να αρχίσεις και το τρέξιμο. Ερευνες του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον δείχνουν ότι η άσκηση βοηθά και στην κινητικότητα του εντέρου.
Οι Νέρωνες του Στομαχιού σου
Μάθε τις 6 πιο ύπουλες εστίες φωτιάς
Γάλα Ο συνδυασμός πρωτεΐνης και ασβεστίου βοηθά αρχικώς, αλλά στη συνέχεια αυξάνει την έκκριση οξέων και την πιθανότητα παλινδρόμησης των οξέων.
Μέντα Χαλαρώνει τον σφιγκτήρα μυ του οισοφάγου αφήνοντας τα οξέα να εισέρχονται μέσα σε αυτόν.
Καφεΐνη Χαμηλώνει την πίεση του οισοφάγου και ταυτοχρόνως αυξάνει τα οξέα του στομάχου.
Στενά ρούχα Τα παντελόνια υπάρχει πιθανότητα να πιέζουν την κοιλιακή χώρα, με αποτέλεσμα τα πιέζουν τα οξέα του στομάχου προς τα πάνω.
Σωσίβιο Το επιπλέον λίπος στην κοιλιακή περιοχή ασκεί πίεση στην κοιλιά και αναγκάζει τα στομαχικά οξέα να ανεβαίνουν προς τα πάνω.
Οριζόντια στάση μετά το φαΐ Μετά το φαγητό σου, περίμενε τρεις ώρες προτού ξαπλώσεις στο κρεβάτι.
Πηγή: http://www.menshealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: