Τα 6 λάθη που κάνετε στο πλύσιμο του προσώπου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Απριλίου 22, 2014

Τα 6 λάθη που κάνετε στο πλύσιμο του προσώπου

Μπορεί να μοιάζει το πιο απλό πράγμα στον κόσμο, σωστά; Και όμως, στην προσπάθειά μας να έχουμε πάντα καθαρό πρόσωπο κάνουμε λάθη που ούτε καν περνάει από το μυαλό μας ότι μπορεί να μας κάνουν κακό στην επιδερμίδα.


Δείτε τα πιο συχνά λάθη που κάνετε κάθε φορά που πλένετε το πρόσωπό σας:
Λάθος σαπούνι
Σίγουρα, ο βασικός του ρόλος είναι να καθαρίζει από την βρωμιά, αλλά αν το σαπούνι που χρησιμοποιείται αφυδατώνει την επιδερμίδα σας από τα φυσικά της έλαια, τότε την ξηραίνει σε μεγάλο βαθμό.

Πλένεστε πάρα πολύ συχνά
Η καθαριότητα είναι πολύ σημαντική, αλλά πολλές φορές χωρίς να το καταλαβαίνουμε το παρακάνουμε και αυτό δεν είναι ποτέ καλό. Πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα και θα είναι καθαρό. Περισσότερα πλυσίματα θα ερεθίσουν την επιδερμίδα και θα οδηγήσουν σε υπέρ-παραγωγή φυσικών ελαίων προκειμένου το PH της να επανέλθει στα φυσικά του επίπεδα.

Λάθος θερμοκρασία νερού
Είναι μύθος η άποψη ότι το καυτό νερό ανοίγει τους πόρους και άρα καθαρίζετε την επιδερμίδα σας καλύτερα. Οι πόροι άλλωστε δεν έχουν μυς για να ανοίγουν και να κλείνουν. Το καυτό νερό θα αναστατώσει και πάλι τα έλαια του προσώπου σας, θα προκαλέσει ξηρότητα ή και σε ακραίες περιπτώσεις την δερματική παραγωγή σμήγματος.

Υπερβολική απολέπιση
Και πάλι, οτιδήποτε κάνετε σε υπερβολικό βαθμό, περισσότερο σας βλάπτει παρά σας κάνει καλό. Η απολέπιση είναι καλή και πολύ χρήσιμη για μια υγιή επιδερμίδα. Δεν είναι όμως κάτι που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα. Περιορίστε το στις δύο με τρεις φορές την εβδομάδα το πολύ.

Δεν ξεπλένεστε καλά
Όταν αφήνετε σαπούνι ή κρέμες στο πρόσωπό σας και δεν ξεπλένεστε καλά, τότε το υλικό συσσωρεύεται στην επιδερμίδα σας και σκεπάζει τους πόρους. Η γραμμή στο σαγόνι, στα μαλλιά και η περιοχή της μύτης είναι συνήθως εκείνες που αγνοούμε περισσότερο στο πλύσιμο.

Τρίβετε με την πετσέτα
Ακουμπήστε την πετσέτα αλλεπάλληλες φορές στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να απορροφήσει το νερό. Δεν είναι ανάγκη να την τρίβετε στο πρόσωπό σας. Κάνοντάς το αυτό, προκαλείται φθορά στην ελαστίνη της επιδερμίδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: