Αυξήθηκαν κατά 15,5% οι αφίξεις από το εξωτερικό το 2013 - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Απριλίου 15, 2014

Αυξήθηκαν κατά 15,5% οι αφίξεις από το εξωτερικό το 2013



naftemporiki.gr
Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των αφίξεων μη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατέχει η Γερμανία (12,7%) και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (10,3%), η Ρωσία (7,5%), η Γαλλία (6,4%), και η Ιταλία (5,4%).

Αύξηση της τάξης του 15,5% εμφάνισαν οι αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2013, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την Έρευνα Συνόρων που διενεργεί η ΤτΕ.

Αναλυτικότερα, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων (88,1%), παρουσίασαν αύξηση 13,9% στο 12μηνο του 2013, έναντι του 12μηνου του 2012, ενώ τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν αύξηση 7,5%.

Σημαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από τη Ρωσία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Σερβία, την Πολωνία την Ιταλία και την Ολλανδία, ενώ σημαντική μείωση των αφίξεων παρατηρείται από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Νορβηγία και την Κύπρο.

Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των αφίξεων μη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατέχει η Γερμανία (12,7%) και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (10,3%), η Ρωσία (7,5%), η Γαλλία (6,4%), και η Ιταλία (5,4%). Από τις υπόλοιπες ηπείρους, σημαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από την Ασία με μεγάλη συμβολή αφίξεων από την Τουρκία και από την Αμερική με μεγάλη συμβολή από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Αναφορικά με το μέσο μεταφοράς και το σταθμό εισόδου, κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, παρατηρείται ότι οι περισσότερες αφίξεις έγιναν αεροπορικώς και οδικώς. Όσον αφορά στις αφίξεις αεροπορικώς, το αεροδρόμιο των Αθηνών συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης (14,9%) και ακολουθούν τα αεροδρόμια Ηρακλείου (13,5%) και της Ρόδου (9,9%). Ο κύριος σταθμός εισόδου που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης, οδικώς, είναι αυτός των Ευζώνων (10,6%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add