Όνειρα: Μάθετε τι κρύβουν και γιατί τα βλέπουμε - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Μαρτίου 23, 2014

Όνειρα: Μάθετε τι κρύβουν και γιατί τα βλέπουμε

Σαπό Ελευθερία Ιωαννίδου=
Τα όνειρα αποτελούν ξεχωριστό κεφάλαιο στην... ασυνείδητη ζωή μας. Ενίοτε τα φοβόμαστε, άλλες φορές μας δημιουργούν αίσθημα ευφορίας αλλά πάντα προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τι κρύβεται πίσω από αυτά. Δείτε 15 στοιχεία που αποκαλύπτουν τι συμβαίνει τελικά στον μυστηριώδη κόσμο των ονείρων, ποιοι συμβολισμοί μεταφέρονται στη συνείδησή μας και κατά πόσο μπορούμε, εν τέλει, να τα εμπιστευόμαστε.


Ξεχνάμε το 90% των ονείρων



Μέσα σε πέντε λεπτά, αφού ξυπνάτε, έχετε ξεχάσει μισά από τα όνειρά σας. Στα επόμενα 10 λεπτά, θυμάστε μόνο το 10% αυτών που έχετε ονειρευτεί.

Οι τυφλοί ονειρεύονται



Οι άνθρωποι που τυφλώθηκαν μετά τη γέννησή τους μπορούν να δουν εικόνες στα όνειρά τους. Εκείνοι που γεννήθηκαν τυφλοί δεν βλέπουν εικόνες αλλά έχουν ζωντανά όνειρα σε σχέση με ήχους, οσμές και συναισθήματα.
Όλοι ονειρεύονται



Όλοι οι άνθρωποι βλέπουν όνειρα (εκτός κι αν πάσχουν από κάποια ακραία ψυχολογική διαταραχή). Αν νομίζετε πως δεν βλέπετε όνειρα, η αλήθεια είναι πως απλά τα ξεχνάτε.
Στον ύπνο μας βλέπουμε μόνο πρόσωπα που ξέρουμε



Το μυαλό μας δεν δημιουργεί νέα πρόσωπα –στα όνειρά μας βλέπουμε ανθρώπους που ήδη γνωρίζουμε ή που κάποτε μπορεί να είχαμε συναντήσει. Ο εγκέφαλος έχει πληθώρα επιλογών για να χρησιμοποιήσει!
Δεν βλέπουν όλοι έγχρωμα όνειρα



Ένα ποσοστό 12% των ανθρώπων βλέπει ασπρόμαυρα όνειρα. Οι υπόλοιποι βλέπουν έγχρωμα. Έρευνες που έγιναν από το 1915 έως τη δεκαετία του '50 υποστήριξαν ότι η πλειοψηφία των ονείρων είναι ασπρόμαυρα. Σήμερα υποστηρίζεται ότι μόνο 4,4% των ονείρων, σε ηλικίες κάτω των 25, είναι ασπρόμαυρα.
Τα όνειρα έχουν συμβολισμούς



Εάν ονειρευτείτε κάτι, πχ. έναν θάνατο, δε σημαίνει πως το όνειρο έχει να κάνει στην πραγματικότητα με αυτό το θέμα. Τα όνειρα μιλούν με πιο βαθιά συμβολική γλώσσα και σπάνια έχουν επιφανειακούς συνειρμούς.
Συναισθήματα



Το πιο συχνό συναίσθημα στα όνειρα είναι το άγχος. Έρευνες επίσης δείχνουν ότι τα αρνητικά συναισθήματα είναι πιο συχνά από τα θετικά.
Μπορεί να έχετε από 4 έως 7 όνειρα σε ένα βράδυ



Κατά μέσο όρο ο άνθρωπος μπορεί να ονειρευτεί από μία έως δύο ώρες κάθε βράδυ και να δει μέχρι και επτά διαφορετικά όνειρα!
Και τα ζώα ονειρεύονται



Έρευνες που έχουν γίνει σε πολλά ζώα έχουν δείξει ότι και τα ζώα βλέπουν όνειρα. Αν δείτε ένα σκυλάκι την ώρα που κοιμάται, θα παρατηρήσετε ότι κάνει περίεργους θορύβους σαν να κυνηγάει κάποιον στο όνειρό του!
Παράλυση στο σώμα



Η κίνηση REM είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από γρήγορες κινήσεις του ματιού και καταλαμβάνει το 20-25% του ύπνου (μιάμιση με δύο ώρες). Κατά τη διάρκειά της το σώμα παραλύει μέσω ενός εγκεφαλικού μηχανισμού προκειμένου να αποτρέψει τις σωματικές κινήσεις που μπορεί να πυροδοτηθούν κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Συγχώνευση του ονείρου



Το μυαλό μας ερμηνεύει όλα τα ερεθίσματα όταν είμαστε ξύπνιοι και στη συνέχεια τα κάνει μέρος των ονείρων. Αυτό σημαίνει ότι ενώ κοιμόμαστε μπορεί να ακούσουμε κάποιον πραγματικό θόρυβο και να τον συμπεριλάβουμε στο όνειρο (π.χ. κάποιος παίζει πιάνο ενώ κοιμόμαστε, και εμείς ονειρευόμαστε ότι είμαστε σε κονσέρτο).
Οι άνδρες ονειρεύονται διαφορετικά από τις γυναίκες



Γύρω στο 70% αυτών που ονειρεύονται οι άνδρες είναι άλλοι άνδρες ενώ στα όνειρα των γυναικών το ποσοστό ανδρών-γυναικών είναι μοιρασμένο. Επίσης, οι άνδρες έχουν πιο «επιθετικά» συναισθήματα στον ύπνο τους από τις γυναίκες.
Όνειρα που προμηνύουν το μέλλον



Αποτελέσματα ερευνών έχουν δείξει ότι 18% με 38% του πληθυσμού έχει δει τουλάχιστον ένα όνειρο που έχει αποτελέσει σημάδι για ένα γεγονός. Οι άνθρωποι δε που πιστεύουν στα προφητικά όνειρα φτάνουν το 98%.
Εάν ροχαλίζετε, δεν μπορεί να ονειρεύεστε



Αν και δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι όποιος ροχαλίζει δεν βλέπει όνειρα!
Μπορεί να υπάρξει οργασμός κατά τη διάρκεια ονείρου



Υπάρχει περίπτωση, ειδικά αν βλέπετε ένα όνειρο σεξουαλικού περιεχομένου, να έρθετε σε οργασμό στον ύπνο σας. Το αίσθημα μπορεί να είναι τόσο δυνατό και έντονο όπως όταν κάνετε σεξ με τον/την σύντροφό σας.

Πηγή: boredpanda.com

- See more at: http://www.mama365.gr/14381/oneira-mathete-ti-kryvoyn-kai-giati-ta-vlepoyme.html#sthash.TEaG95DR.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: