Ιστορική αποκάλυψη: Τα στρινγκ φτιάχτηκαν πρώτα για άνδρες! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Ιανουαρίου 31, 2014

Ιστορική αποκάλυψη: Τα στρινγκ φτιάχτηκαν πρώτα για άνδρες!


 Τα εσώρουχα τύπου στρινγκ είναι γνωστά εδώ και πολλούς αιώνες. Όπως λοιπόν με όλα τα πράγματα που έχουν τόσο μεγάλη ιστορία, έτσι και για τα στρινγκ δεν είναι σίγουρη η ακριβής προέλευση τους. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα και πιθανών να σας σοκάρει(το έκανε σε εμάς) είναι ότι τα στρινγκ αρχικά κατασκευάστηκαν για άνδρες!!! Ήταν ένα εσώρουχο, τύπου ζώνη, με σκοπό να προστατεύει τα ανδρικά γεννητικά όργανα.

Ο Fiorello LaGuardia Μπορείτε να δείτε τέτοια εσώρουχα σε φυλές ινδιάνων της Λατινικής Αμερικής και σε πολλές άλλες φυλές ανά τον κόσμο. Για την ακρίβεια εσώρουχα στρινγκ φορούσαν οι άνδρες από την Αρχαία Αίγυπτο, την Αφρική, τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, σε διάφορες Ιαπωνικές κουλτούρες όπως είναι οι αθλητές σούμο ακόμα και στην Αρχαία Ελλάδα υπάρχουν αναφορές για τέτοια εσώρουχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επανεμφάνιση του στον σύγχρονο κόσμο έγινε στη Νέα Υόρκη το 1939 κατά τη διάρκεια της θητείας του ρεπουμπλικανού δημάρχου Fiorello LaGuardia όπου ζητήθηκε από τις γυμνές χορεύτριες των κλαμπ να καλύπτουν σε ένα βαθμό το επίμαχο τους σημείο. 

Ο Rudi Gernreich.
Ο σχεδιαστής όμως που το όνομα του έχει συνδεθεί άμεσα με τα εσώρουχα στρινγκ είναι ο Αυστριακός Rudi Gernreich. Πιστεύετε ότι από τις πιο "ιδιαίτερες" δημιουργίες του ήταν τα μαγιό στρινγκ αλλά και τα εσώρουχα. Υπάρχει βέβαια ακόμα μία εκδοχή για την εμφάνιση του στρινγκ στο σύγχρονο κόσμο. Λέγετε ότι στη Λατινική Αμερική, κυρίως στη Βραζιλία, οι καλλίγραμμες χορεύτριες φορούσαν εδώ και χρόνια ένα μικροσκοπικό τύπου εσώρουχο, που κάλυπτε μόνο τα απαραίτητα επάνω στο σώμα τους. Οι ταξιδευτής τη Λατινικά Αμερική έφεραν μαζί τους στην Αμερική και την Ευρώπη αυτή την τάση, αντιγράφοντας αυτό το εσώρουχο για το χορό της σάμπας μόλις στα τέλη της δεκαετίας του '80.

Άρθρο με πληροφορίες από http://lefontegroup.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add