Ο «Χάρι Πότερ» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη κι ο Robocop αποκτάει καινούργια στολή - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Δεκεμβρίου 28, 2013

Ο «Χάρι Πότερ» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη κι ο Robocop αποκτάει καινούργια στολή















Την ώρα που ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος παθαίνει κρίση ηλικίας κοιτώντας τη νέα εντυπωσιακή εμφάνιση του ρομπομπάτσου και συνειδητοποιώντας ότι πέρασαν 26 χρόνια από τότε που τον είδε πρώτη φορά.

Σιγά μην άφηνε η Warner Bros και η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ένα κινηματογραφικό mega franchise 8 ταινιών, βιβλίων, αναμνηστικών, θεματικών πάρκων και δισεκατομμυρίων έτσι απλά, χωρίς να το στραγγίξουνε. Λίγες ώρες πριν, η εταιρεία και η συγγραφέας ανακοίνωσαν όχι μόνο πως σκοπεύουν να επιστρέψουν στον μαγικό κόσμο του Χόγκουαρτς, αλλά και πως ευελπιστούν στη δημιουργία ενός καινούργιου χαριποτερικού franchise. To οποίο όμως, αν και λαμβάνει χώρα στο σύμπαν του διοπτροφόρου ήρωα, δεν πρόκειται να τον έχει σαν πρωταγωνιστή.

Κι αυτό γιατί η πρώτη του ύλη πρόκειται να είναι ένα από τα σχολικά εγχειρίδια του ίδιου του Χάρι Πότερ: Το βιβλίο «Fantastic beasts and where to find them» (Μυθικά τέρατα και που να τα ανακαλύψετε). Ένα βιβλίο «γραμμένο» από τον φανταστικό συγγραφέα Νιουτ Σκαμάντερ, που η Ρόουλινγκ κυκλοφόρησε το 2001 με πρόλογο «γραμμένο» από τον Άλντους Ντάμπλντορ αλλά και υπογραμμίσεις και σχόλια από τον Χάρι τον Ρον και την Ερμιόνη. Μία μίνι εγκυκλοπαίδεια μόλις 54 σελίδων από το Α ως το Ω όλων των μυθικών πλασμάτων που έχουμε γνωρίσει από το σύμπαν του Χάρι Πότερ.

Το πώς αυτό το βιβλιαράκι θα γίνει ταινία με σενάριο, είναι πλέον θέμα της ίδιας της Ρόουλινγκ που ανέλαβε την κινηματογραφική διασκευή του. Το μόνο σίγουρο είναι πως μολονότι η υπόθεση θα εξελίσσεται 70 χρόνια πριν από τα γεγονότα του Χάρι Πότερ, τόσο η συγγραφέας όσο και το στούντιο έδωσαν έμφαση στο ότι η ατμόσφαιρα και η αισθητική της ταινίας θα είναι ακριβώς όπως αυτή των ταινιών της σειράς που έχουν προηγηθεί. Προφανώς για να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση και χάσουν κανένα πελάτη.

Σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση όσον αφορά το θέμα της αισθητικής φαίνεται ότι θα κινηθεί το πολυαναμενόμενο remake του θρυλικού Robocop από το 1987. Πράγμα απολύτως λογικό αν υπολογίσει κανείς ότι έχουν περάσει 26 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του αστυνόμου ρομπότ (πόσα χρόνια; μαύρα γεράματα μου 'ρθανε του έρμου ). Μόλις σήμερα κυκλοφόρησε η αφίσα της ταινίας που θα βγει στις αίθουσες τον Φεβρουάριο του 2004, με έναν Robocop όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω εντελώς σινιέ, σε γυαλιστερή μαύρη μεταλλική στολή με ασορτί καραμπίνα και ενισχυμένη φιμέ κάσκα σαν φουτουριστικό παρμπρίζ με κόκκινο φωτάκι. Η υπόθεση είναι ακριβώς αυτή τη πρωτότυπης ταινίας με τον Τζόελ Κίναμαν να αναλαμβάνει το ρόλο που κρατούσε ο Πίτερ Γουέλερ. Τους Σάμιουελ Τζάκσον και Γκάρι Όλντμαν να τον πλαισιώνουν. Και τη σκηνοθετική υπογραφή του βραβευμένου με Χρυσή Αρκούδα στο Βερολίνο, βραζιλιάνου Χοσέ Παντίγια για το βίαιο και σπιντάτο «Tropa de Elite», στην πρώτη του αγγλόφωνη ταινία, να εγγυάται ότι το αποτέλεσμα θα αντανακλά την καλοδεχούμενη κομιξάδικη τραχύτητα του ακατάλληλου για ανήλικους Πολ Βερχόφεν που ξεκίνησε το μύθο.

Με το Χόλιγουντ να συνεχίζει να ποντάρει σε σίγουρα, «ανακυκλώσιμα» χαρτιά της μυθολογίας του όταν πρόκειται για blockbusters, αφήνοντας την πρωτοτυπία να ξεκουραστεί αιώνια. Πλασάροντας ταυτόχρονα, τις δοκιμασμένες συνταγές του σε μια καινούργια γενιά καταναλωτών, και προκαλώντας μας κρίση ηλικίας (μα 26 χρόνια από τον πρώτο Robocop; Φτου. Και τώρα τι λέω; Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι δεν είχα γεννηθεί τότε;)

Πηγή: CINETROLL: Ο «Χάρι Πότερ» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη κι ο Robocop αποκτάει καινούργια στολή [εικόνα] | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/121822#ixzz2ol4LAjBq

Δεν υπάρχουν σχόλια: