Έκανες δυνατή απολέπιση & ερέθισες το πρόσωπό σου; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2013

Έκανες δυνατή απολέπιση & ερέθισες το πρόσωπό σου;

Η δερματολόγος μας δίνει τη λύση σε ένα από τα πιο συχνά προβλήματα. Τι γίνεται αν τρίψεις λίγο παραπάνω το πρόσωπό σου στην απολέπιση και δείχνει κόκκινο και φανερά ερεθισμένο;


 «Στη υπερβολική απολέπιση αυτό που πλήττεται είναι η εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας, που λειτουργεί ως προστατευτικό κάλυμμα. Έτσι, αν υπερβάλλεις στη χρήση του scrub, η επιδερμίδα σου θα κοκκινίσει και θα αγριέψει» εξηγεί η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Mάργκη Καπελάρη.

Το ίδιο ενοχλητικό αποτέλεσμα μπορεί να προκύψει κυρίως από το έντονο τρίψιμο με φυσικό πίλινγκ, αλλά και από θεραπείες μικροδερμοαπολέπισης που ακολούθησες μόνη σου ή ακόμη από την εφαρμογή πολλών διαφορετικών προϊόντων «ανανέωσης» (όπως είναι γνωστά τα προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη C, ρετινόλες και άλφα υδροξέα). Από τη στιγμή που προκλήθηκε το κακό, σίγουρα θα πρέπει να ξεχάσεις για κάμποσο καιρό τα εν λόγω προϊόντα, όπως επίσης και την τονωτική λοσιόν, ειδικά αν περιλαμβάνει στη σύνθεσή της  οινόπνευμα.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν;

Κατ' αρχάς, δώσε χρόνο στην επιδερμίδα σου να ξεκουραστεί για μία εβδομάδα: σε όλη τη διάρκειά της επιτρέπονται μόνο ο απαλός καθαρισμός και η συχνή ενυδάτωση. Επίσης, μην ξεχνάς το αντηλιακό σου κάθε φορά που αφήνεις το σπίτι, καθώς το δέρμα σου χρειάζεται ιδιαίτερη προστασία τώρα που είναι ερεθισμένο. Όπως εξηγεί η ειδικός, «η επιδερμίδα παρουσιάζει μεγαλύτερη ευαισθησία στα ηλιακά εγκαύματα μετά από οποιαδήποτε απολέπιση».

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε προϊόντα για ευαίσθητες επιδερμίδες για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.
Αφού περάσουν μερικές εβδομάδες, μπορείς να ακολουθήσεις το εξής πρόγραμμα περιποίησης:
  • Το πρωί καθάρισε προσεκτικά, ενυδάτωσε και προστάτεψε την επιδερμίδα σου. Εάν δεν μπορείς χωρίς τις αντιοξειδωτικές κρέμες σου, καλύτερα χρησιμοποίησέ τις το βράδυ.
  • Να συμβουλεύεσαι το γιατρό σου και να επιλέγεις δύο προϊόντα τη φορά ανάλογα με τις προτεραιότητές σου.
  • Κάνε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα με ένα ειδικό προϊόν για βαθύ καθαρισμό και ελαφριά απολέπιση.
  • Ωστόσο, αν η επιδερμίδα σου εξακολουθεί να είναι ερεθισμένη, τότε πιθανόν να χρησιμοποιείς λάθος προϊόντα. Ένας δερματολόγος θα σου προσφέρει την τελική θεραπεία.
Πηγή: http://www.shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add