Είναι όλα τα φυσικά έλαια ίδια; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2013

Είναι όλα τα φυσικά έλαια ίδια;

Αν και είναι ένας από τους παλαιότερους φυσικούς τρόπους θεραπείας, η αρωματοθεραπεία  πρόσφατα ανακαλύφθηκε ανακαλύφθηκε εκ νέου από τις  σύγχρονες καλλιέργειες .Η άνοδος της δημοτικότητάς της οφείλεται στους επαγγελματίες αρωματοθεραπευτές, οι οποίοι επιλέγουν να χρησιμοποιούν μόνο τα καλύτερα αιθέρια έλαια για τη θεραπεία. Αν και δεν υπάρχουν διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, είναι πιθανό ότι σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί που λένε ότι δεν βοηθήθηκαν  από τα φυσικά έλαια να μην  χρησιμοποίησαν ακάθαρτα ,αλλά επεξεργασμένα έλαια. Όλα τα φυσικά έλαια δεν είναι ίσα. Όπως και με οτιδήποτε άλλο στη ζωή μετράει, η ποιότητα.
Είναι όλα τα φυσικά έλαια ίδια ;

Προσοχή στις παραπλανητικές ετικέτες
Στην Αυστραλία, όλα τα φυτικά σκευάσματα για ιατρικούς ή θεραπευτικούς σκοπούς πρέπει να συμμορφώνονται σύμφωνα με τον αυστραλιανό Κώδικα Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής για τα φαρμακευτικά προϊόντα. Αυτός ο κώδικας τέθηκε σε εφαρμογή το 2003, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι τα πιο δημοφιλή βότανα είναι ασφαλή για χρήση. Ωστόσο, το ότι είναι ασφαλή για χρήση  δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει ελεγχθεί η θεραπευτική τους αξία.
Όταν  κάποια βότανα και αιθέρια έλαια έγιναν πιο δημοφιλή, πολλές εταιρείες εκμεταλλεύτηκαν τους κανονισμους ,κάνοντας εκστρατείες μάρκετινγκ . Εξαιτίας αυτού, δεν μπορείτε να είστε απόλυτα σίγουροι ότι αυτό που έχετε διαβάσει σε μια ετικέτα αντικατοπτρίζει την πραγματική ποιότητα του φυσικού ελαίου. Αυτοί είναι ορισμένοι κοινοί παραπλανητικοί ισχυρισμοι που πρέπει να δώσετε βάση :
Αρωματοθεραπεία: Επειδή ένα προϊόν ισχυρίζεται ότι είναι για «αρωματοθεραπεία» δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ένα προϊόν που αξιόπιστοι αρωματοθεραπευτές χρησιμοποιούν ή συνιστούν.
    Καθαρό: Η λέξη «καθαρό» σε μια περιγραφή του προϊόντος δεν υποδεικνύει  ότι το αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται σε ένα προϊόν δεν είναι ένα τεχνητό υποκατάστατο, αλλά ούτε εγγυάται ότι περιέχει ένα φυσικό έλαιο που έχει διατηρήσει τη θεραπευτική του αξία. Το έλαιο μπορεί να έχει υπερβολικά αραιωθεί με ένα άλλο «καθαρό» φυσικό έλαιο που δεν έχει καμία θεραπευτική αξία ή μπορεί να έχει χάσει τις θεραπευτικές του ιδιότητες για διάφορους λόγους.
    Φυσικό: Όπως με την «καθαρό», η λέξη «φυσικό» μπορεί να είναι παραπλανητική. Μια εταιρεία καλλυντικών, για παράδειγμα, μπορεί να καυχιέται  ότι τα προϊόντα τους περιέχουν " φυσικά συστατικά," ή μπορεί να περιέχουν  ένα πολύ γνωστό αιθέριο έλαιο. Αλλά υπάρχει αρκετό από αυτό το συστατικό  για να αποκτήσει το προϊόν θεραπευτικές ιδιότητες; Οι θεραπευτικές ιδιότητες τους είναι ακόμα ενεργές, ή μήπως έχουν καταστραφεί από την επεξεργασία ή την ακατάλληλη αποθήκευση;
Πώς να επιλέξετε σωστά την ποιότητα του φυσικού ελαίου
Όσοι φοιτούν σε σχολές αρωματοθεραπείας και λαμβάνουν διαπιστευμένο πιστοποιητικό από αυτές είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι  για να σας μάθουν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα αιθέρια έλαια. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε, τα οποία δηλώνουν ότι τα φυσικά έλαια που θα αγοράσετε είναι της υψηλότερης δυνατής ποιότητας. Αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της ποιότητας των φυσικών ελαίων:
    Προκειμένου να διατηρηθούν οι θεραπευτικές τους ιδιότητες, τα αιθέρια έλαια θα πρέπει να αποστάζονται σε χαμηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για την επιτάχυνση της παραγωγής, λιγότερο αξιόπιστες εταιρείες προτιμούν την απόσταξη σε υψηλές θερμοκρασίες στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.
    Μόλις ένα φυτικό υλικό κόβεται στην επεξεργασία, αρχίζει να αποσυντίθεται και χάνει τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Αξιόπιστοι  αποστακτήρες θα χρησιμοποιήσουν φρέσκα υλικά για να  αποστάξουν ενώ οι θεραπευτικές τους ιδιότητες είναι ακόμα ενεργή.
    Φως,  θερμότητα και  αέρας μπορεί να καταστρέψουν πολλά από τα ευεργετικά συστατικά των αιθέριων ελαίων . Για καλύτερη ποιότητα τα φυσικά έλαια θα πρέπει να συσκευάζονται σε αεροστεγή δοχεία που θα τους προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία. Αποθηκεύονται σε χαμηλές θερμοκρασίες  και περιλαμβάνουν μια ακριβή ημερομηνία ανάλωσης.
    Η ετικέτα θα περιλαμβάνει την ονομασία του βοτάνου ή του φυτού. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, επειδή από τα εκατοντάδες είδη ευκαλύπτου, για παράδειγμα, ορισμένα μόνο είδη είναι κατάλληλα για τη θεραπεία συγκεκριμένων διαταραχών.
Η διαδικασία της εξακρίβωσης της υψηλής ποιότητας των φυσικών ελαίων είναι χρονοβόρα και απαιτεί συνέπεια και ευσυνείδητη παρακολούθηση, με πολλούς τρόπους, μπορεί να συγκριθεί με τη διαδικασία επιλογής εκλεκτών κρασιών, όπως για παράδειγμα το ερώτημα που θέτουμε όταν διαλέγουμε κρασιά : κοστίζουν περισσότερο επειδή είναι καλύτερα; Το κόστος από μόνο του δεν εγγυάται ότι παίρνετε το καλύτερο, αλλά είναι μια ένδειξη της ποιότητας. Αν λείπει κάτι από την ετικέτα ή την τεκμηρίωση εντός της συσκευασίας, μην φοβάστε να ρωτήσετε για τις απαντήσεις. Μια εταιρεία που πωλεί υψηλής ποιότητας φυσικά έλαια θα θέλει να καυχηθεί γι 'αυτά και οι διανομείς τους για να καθιερώσουν μια καλή φήμη σχετικά με την ποιότητα θα είναι πρόθυμοι να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας. 

Πηγή: http://www.totalbeauty.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: