Το μάτιασμα ήταν κάτι που γνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες και όχι μόνον οι χριστιανοί; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2013

Το μάτιασμα ήταν κάτι που γνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες και όχι μόνον οι χριστιανοί;

Διαβάστε ένα ενδιαφέρον κείμενο για το λεγόμενο «μάτιασμα», «το μάτι», όπως λένε πολλοί, που κάποιοι τρέχουν και σε «ειδικούς», για να κάνουν… ξεμάτιασμα, όπως ακριβώς μιλούν οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι για την βασκανία (αυτός είναι ο επιστημονικός όρος) ή ψυχοβολία, όπως έλεγε ο φιλόσοφος, Ανδρέας Ηλία Μιχαλόπουλος!..
Για το λεγόμενο «μάτιασμα» ή ψυχοβολία (*) ο γράφων έχει κάνει ειδική έρευνα, την οποία παρουσίασε από τηλεοράσεως, έχοντας ως προσκεκλημένο τον (αείμνηστο σήμερα) φιλόσοφο και συγγραφέα πολλών βιβλίων, Ανδρέα Ηλία Μιχαλόπουλο.
Εντύπωση μου είχε προκαλέσει το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός, ενώ είχε υπερβεί το 90ό έτος της ηλικίας του, είχε κάνει μία διδακτορική διατριβή για την λεγόμενη «ψυχοβολία», για την οποίαν, όπως έλεγε, είναι το γνωστό μας «μάτι», το «μάτιασμα», που λέει ο λαός, η γνωστή σε όλους μας «βασκανία».
Αυτός και ο λόγος που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον οι απόψεις πανεπιστημιακών διδασκάλων και αναλυτών ή ερευνητών, έτσι όπως καταγράφονται στο έγκυρο και καθ’ όλα αξιόλογο περιοδικό «Αρχαιολογία», αλλά και σ ε άλλα έντυπα, όπως για παράδειγμα «Η Καθημερινή»:


η συνεχεια : http://www.sakketosaggelos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add