Θεραπεία χωρίς ινσουλίνη για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Νοεμβρίου 22, 2013

Θεραπεία χωρίς ινσουλίνη για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2

Επιστήμονες στην Ελβετία εντόπισαν τους μηχανισμούς που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή της ινσουλίνης στο πάγκρεας και διαπίστωσαν ότι υπάρχει τρόπος για να βοηθήσουν όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 να ζουν και χωρίς αυτήν.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Γενεύης και έδειξε ότι τη λύση μπορεί να δώσει η λεπτίνη, μια ορμόνη που παράγεται από τα λιποκύτταρα και εκτός από την όρεξη, ρυθμίζει επίσης τα αποθέματα λίπους που υπάρχουν στα κύτταρα.
Έτσι, χορήγησαν λεπτίνη σε ποντίκια που δεν είχαν ινσουλίνη στον οργανισμό τους και διαπίστωσαν ότι δεν παρουσίασαν κανένα περιστατικό υπογλυκαιμίας όταν η ορμόνη έπεφτε σε χαμηλά επίπεδα.
Επίσης, η λεπτίνη παρουσίαζε παράλληλα λιποδιαλυτική δράση και τα ποντίκια συνέχιζαν να ζουν κανονικά, χωρίς την ινσουλίνη στον οργανισμό τους.
Όπως αναφέρεται στην επιστημονική έκθεση, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Cell Metabolism, διαπιστώθηκε επίσης για πρώτη φορά ότι για τη δράση της λεπτίνης σε σχέση με τα επίπεδα της γλυκόζης και την επιρροή που ασκούν στην ινσουλίνη, ευθύνονται κάποιοι νευρώνες που βρίσκονται στον υποθάλαμο.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, καθηγητή Roberto Coppari, η ανακάλυψη αυτή ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία μιας εναλλακτικής θεραπείας, η οποία δεν θα περιλαμβάνει την ινσουλίνη.



Πηγή: http://www.govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: