Μερος Α: Τρεις ηθοποιοί των Νεων Πρωταγωνιστών μιλουν για την ομαδα τους. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Οκτωβρίου 10, 2013

Μερος Α: Τρεις ηθοποιοί των Νεων Πρωταγωνιστών μιλουν για την ομαδα τους.

Αποκλειστικό

Αγαπητοι αναγνωστες στο Α΄ μερος της σειρας συνεντευξεων, εχουμε την ευκαιρεια να μιλησουμε με την Ευα Χατζηαντωνογλου, την Ειρηνη Εμμανουηλ & τον Μακη Θεοδοσατο

________________________________________________
   Ακολουθει συνεντευξη με την Ευα Χατζηαντωνογλου   
________________________________________________
-Εσάς πως θα σας δούμε πάνω στη σκηνή; Στα παρασκήνια πως είναι οι πρόβες μεταξύ σας; 
Θα παίζω έναν guest ρόλο στη θέση ενός έφηβου κοριτσιού . Τις πρόβες θα τις χαρακτήριζα ως "ευχάριστες συναντήσεις", καθώς ναι μεν κατανοούμε περισσότερο το ρόλο μας αλλά μέσα από αυτό βγαίνει και πολύ γέλιο. 

-Μελλοντική συνεργασία με τους Νέους Πρωταγωνιστές θα ήταν πιθανό ενδεχόμενο; Αν θέλατε να παίξετε έναν ρόλο τι ρόλος θα ήταν και τι έργο; Ένα δικό σας μήνυμα στους συνεργάτες σας...
 Από το μέρος μου η μελλοντική συνεργασία με τους Νέους Πρωταγωνιστές θα ήταν κάτι σίγουρο. Ο ρόλος που θα ήθελα να παίξω θα ήταν κωμικός, συγκεκριμένα ένας ρόλος που θα χρειάζεται να "ξεδιπλώσω" τον εαυτό μου σε ένα έργο με άφθονο γέλιο. Το μήνυμα που θα 'στελνα -αν και έχω παρακολουθήσει ελάχιστες πρόβες- είναι ένα ευχαριστώ που κάνουν τις πρόβες μια ευχάριστη συνάντηση. 

-Ποιος ο ρολος σας στο θεατρο και πως σας εγινε η προταση να συμμετάσχετε; 
Παίζω τον ρόλο ενός έφηβου κοριτσιού που παραξενεύεται με τις συζητήσεις των γονιών της. Η πρόταση από τους Νέους Πρωταγωνιστές ήρθε τελείως τυχαία καθώς γνώριζα ένα από τα μέλη τους και όταν συναντηθήκαμε μου ανέφερε στη συζήτηση για τη συμμετοχή του και επειδή ενδιαφέρομαι για το θέατρο τον ρώτησα μήπως θα μπορούσε να με βάλει στην ομάδα.

-Υπαρχουν σκηνες που σας δυσκολεψαν ή πιστευετε θα εχετε δυσκολια; 
 Όχι δεν υπήρχαν σκηνές με ιδιαίτερη δυσκολία.

-Μιλήστε μας για την συνεργασία με την ομαδα των Νεων Πρωταγωνιστων!
 Στην αρχή καθώς έβλεπα για πρώτη φορά τα παιδιά ήταν κάπως αμήχανα αλλά μέσα στην πρώτη ώρα κιόλας γελούσαμε με τις ατάκες του έργου ή από πιθανά λάθη. Σαν ομάδα είναι πολύ ζεστή και σε κάνει να νιώθεις "ζεστά" κατευθείαν.

 - Τι ήταν αυτό που σας κέντρισε το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο έργο και θελήσατε να συμμετασχετε σε αυτήν την παράσταση; 
 Να σας πω την αλήθεια δεν ήξερα πιο ήταν το έργο και ούτε αν θα έπαιζα από την πρώτη παράσταση, αν και στην πορεία γνωρίζοντας την πλοκή του έργου μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον και σύγχρονο. Το γεγονός ότι θα ήμουν μέλος μιας θεατρικής ομάδας και μόνο μου κέντρισε το ενδιαφέρον. 

-Τι κλιμα επικρατει στις γενικες προβες που εχετε; Το αποτελεσμα ειναι οπως το περιμενετε;
Το κλίμα στις πρόβες είναι ευχάριστο, καθόλου βαρετό και διασκεδαστικό. Το αποτέλεσμα είναι πολύ παραπάνω από αυτό που περίμενα.

 -Πως μαθατε για την ομαδα; Περασατε απο τεστ; Τον ρολο τον διαλεξατε εσεις; 
 Για την ομάδα έμαθα από έναν φίλο μου ο οποίος είναι μέλος της ομάδας. Δεν πέρασα από κάποιο τεστ ούτε διάλεξα τον ρόλο μου.

-Πρεπει να πετυχαινουμε στα ονειρα μας ανεξαρτητα απο το αν συμβαδιζει με τους καιρους μας ή οχι; 
 Εννοείται πως πρέπει να ακολουθούμε και να πετυχαίνουμε τα όνειρα μας!!! (αρκεί να μην είναι κάτι ουτοπικό). Παρ' όλο που είναι δύσκολοι καιροί οι στόχοι μας είναι αυτοί που μας τραβάνε στο να μην παραιτηθούμε. 

-Τυχον μελλοντικη συνεργασια με την ομαδα ή μη, θα ηταν θετικη η απαντηση σας ή αρνητικη; Και γιατι;
Η απάντηση μου θα ήταν θετική καθώς η ομάδα μου προσφέρει την ευχαρίστηση του να κάνω αυτό που μου αρέσει (δηλ. το θέατρο), να περνάω ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο μου και στο τέλος να προσφέρω κάτι.
________________________________________________
   Ακολουθει συνεντευξη με την Ειρηνη Εμμανουηλ   
________________________________________________

-Με τους συναδελφους σας τι κλιμα επικρατεί; Που συναντησατε δυσκολιες; 

Με τους συναδελφους μας επικρατει θετικο κλιμα. Βοηθαμε ο ενας τον αλλον, γελαμε με τις ατακες μας και γενικοτερα εχουμε ολοι μαζι έναν κοινο στοχο ο οποιος μας εφερε απ την αρχη πιο κοντα. Μια δυσκολια που συναντησα ηταν στην απομνημονευση καποιων διαλογων, η οποια όμως με τον καιρο και με τις προβες αντιμετωπιστηκε. 

-Γιατι δεχτηκες να συμμετασχεις σε θεατρικη ομαδα; Εχεις ασχοληθει στο παρελθον με αλλη θεατρικη ομαδα; 
 Δεχτηκα να συμμετεχω σε θεατρικη ομαδα διοτι ηταν μια ξεχωριστη εμπειρια για μενα, αλλα με ευαισθητοποιησε και το γεγονος ότι το θεατρικο θα γινοταν με καποιο φιλανθρωπικο σκοπο. Στο παρελθον δεν εχω ασχοληθει με άλλη θεατρικη ομαδα, ηταν η πρωτη μου φορα που μου εγινε προταση να συμμετεχω. 

-Πιστευεις οτι μπορει καποιος να δει ή να παει στο θεατρο εν οψη οικονομικης κρισης; 
Αν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα φυσικα και μπορει ο καθενας μας να παει στο θεατρο εν οψη οικονομικης κρισης να ψυχαγωγηθει και να ξεφυγει απ’ τους καθημερινους του ρυθμους. Υπαρχουν βεβαιως και θεατρικες παραστασεις που εχουν ελευθερη εισοδο, όπως η δικη μας παρασταση της οποιας η δραση είναι καθαρα φιλανθρωπικου σκοπου. 

-Μελλοντική συνεργασία με τους Νέους Πρωταγωνιστές θα ήταν πιθανό ενδεχόμενο; Αν θέλατε να παίξετε έναν ρόλο τι ρόλος θα ήταν και τι έργο; Ένα δικό σας μήνυμα στους συνεργάτες σας... 
Φυσικα και θα δεχομουν με μεγαλη μου χαρα μελλοντικη συνεργασια με τους Νεους Πρωταγωνιστες. Κάθε ρολος πιστευω είναι και μια προκληση, ασχετα με το αν είναι πρωταγωνιστικος ρολος ή όχι. Δεν εχω στο νου μου καποιο συγκεκριμενο ρολο ή εργο είναι η αληθεια αλλα γενικοτερα θα λεγα μου αρεσουν οι κωμικοι χαρακτηρες. Ευχομαι στη πορεια στη ζωη τους να υπαρχει συναδελφικοτητα και αλληλοβοηθεια όπως στη συνεργασια μας, να βαζουν στοχους και να τους πραγματοποιουν, ακομα και σε περιπτωση που αποτυχουν να μην το βαζουν κατω. Η ζωη κρυβει συνεχως προκλησεις και είναι στο χερι μας να τις αντιμετωπισουμε.


 -Ποιος ο ρολος σας στο θεατρο και πως σας εγινε η προταση να συμμετάσχετε; 
Υποδυομαι μια νεαρη κοπελα, την Μονικα που μεσα από την ζωη της μαθαινουμε πως δεν πρεπει να τα παραταμε και να απογοητευομαστε με τις δυσκολιες που εμφανιζονται. Οσο για την συμμετοχη μου στο θεατρικο, γνωριζα τον σκηνοθετη ο οποιος και μου ειχε αναφερει ότι καποια στιγμη σκοπευε να δημιουργησει μια θεατρικη ομαδα. Ετσι λοιπον μου εγινε η προταση την οποια και δεχτηκα αμεσως, παρολο που δεν ειχα καμια εμπειρια σχετικα με το θεατρο.
________________________________________________
   Ακολουθει συνεντευξη με τον Μακη Θεοδοσατο   
________________________________________________
-Εχετε ασχοληθει με το θεατρο; 
Ναι εχω ασχοληθει ξανα με το θεατρο.Αρχικα οταν πηγαινα στο γυμνασιο που καναμε δυο παραστασεις μια εντος της αιθουσας παρουσια συμμαθητων και μια σε θεατρακι παρουσια συγγενων και φιλων.Προσφατα στις 16 Μαιου δωσαμε μια παρασταση στο Βαφοπουλειο Πνευματικο Κεντρο κατω απο τις σκηνοθετικες οδηγιες του Vasili Yeorgoglou και νομιζω οτι πηγαμε αρκετα καλα κρινοντας απο τις αντιδρασεις του κοινου και οτι υπηρχε απειρια στην πλειονοτητα των ηθοποιων.

-Απο που ειναι η καταγωγη σας; 
Γεννηθηκα στις Σερρες μεγαλωσα στη Θεσσαλονικη αλλα λογω επαγγελματος βρεθηκα στον τοπο που γεννηθηκα και ετσι η μονιμη κατοικια μου ειναι στο Σιδηροκαστρο Σερρων 

-Πως μαθατε για την παρασταση και πως πηρατε τον ρολο; 
Συμμετειχα οπως προειπα και στην πρωτη παρασταση οπου ειχα τον ιδιο ρολο του σπαγγοραμμενου Σκρουτζ οποτε γνωριζα και για την πραγματοποιηση και της δευτερης 

-Τι αφορα το θεμα του εργου; 
Το θεμα του εργου αφορα τη σχεση των ανθρωπων μεταξυ τους οπως χαρα και λυπη αλλα και απατες οι οποιες γινονται ειτε για καλο σκοπο οπως αυτη της γιαγιας που θελει να ενωσει το ερωτευμενο ζευγαρι αλλα και για κακο σκοπο οπως αυτη των θεουσων που θελουν να αρπαξουν χρηματα απο το γερο-τσιγκουνη

-Τι μηνυμα προσπαθειτε να περασετε με αυτη την παρασταση; 
 Το μηνυμα περιεχεται στα τελευταια λογια του Σκρουτζ οπου λεει οτι ποτε μην επενδυεις τα ονειρα σου με χρημα αλλα με αγαπη.Πιστευω οτι μεσα σ αυτη τη φραση περιεχεται οτι ειναι αυτο που πρεπει να μεταδοθει στον κοσμο το οποιο ο ιδιος ο Σκρουτζ το καταλαβαινει εστω και την υστατη στιγμη

-Ειναι καταληλο για ολη την οικογενεια, ειναι παιδικό ή κατι αλλο; Ειναι καταλληλο για ολη την οικογενεια κι αυτο επειδη μπορει να δοθει η ευκαιρια στους μικρους να καταλαβουν τι πρεπει να κανουν και στους μεγαλους τα λαθη που κανουν.
________________________________________________
  • Για να δειτε τη συνεντευξη του δημιουργου των Νεων Πρωταγωνιστων καντε κλικ > ΕΔΩ <

Δεν υπάρχουν σχόλια: