Λιπαρότητα & ξηρότητα: όλα τα μυστικά για τέλεια μαλλιά! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2013

Λιπαρότητα & ξηρότητα: όλα τα μυστικά για τέλεια μαλλιά!

Αυτά τα εύκολα, γρήγορα τρικ θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την εμφάνιση των μαλλιών σας αλλά και το κέφι σας!
Έντονη λιπαρότητα

Φροντίστε τα μαλλιά με τα ίδια συστατικά που φροντίζετε τη λιπαρή επιδερμίδα Αναζητήστε σαμπουάν με συστατικά που καθαρίζουν σε βάθος και αφαιρούν τη λιπαρότητα, όπως το σαλικυλικό οξύ που κάνει ελαφριά απολέπιση στο τριχωτό, αφήνοντάς το υγιές.
Αποφύγετε το κοντίσιονερ Όποιος και αν είναι ο τύπος των μαλλιών σας η ενυδάτωση είναι απαραίτητη, όμως τα λιπαρά μαλλιά διατηρούν περισσότερο την υγρασία και την ελαστικότητα τους. Για να μπορείτε να τα ξεμπλέκετε χωρίς να τα βαραίνειτε, δοκιμάστε ένα ελαφρύ σπρέι-κοντίσιονερ μετά το λούσιμο.
Αναζητήστε προϊόντα με οινόπνευμα Τα προϊόντα styling –σπρέι ή αφροί– που περιέχουν οινόπνευμα δε βαραίνουν τα μαλλιά και μειώνουν τη λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής.
Ένοτνη ξηρότητα
Προστατέψτε τις άκρες Τα ξηρά μαλλιά δε θέλουν συχνό λούσιμο. Όμως όταν περνάτε μια έντονη μέρα, στο γυμναστήριο ή το γραφείο, νιώθετε την ανάγκη να έχετε καθαρά μαλλιά. Για να μην αφυδατώσετε την τρίχα, απλώστε σε στεγνά μαλλιά κοντίσιονερ, από τη μέση έως τις άκρες. Συνεχίστε με το λούσιμο. Το κοντίσιονερ θα λειτουργήσει προστατευτικά, το τριχωτό και οι ρίζες θα καθαρίσουν σε βάθος, αλλά οι άκρες δε θα αφυδατωθούν. Μετά το λούσιμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοντίσιονερ ή μάσκα σε όλα τα μαλλιά.
Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί βλάβες στην τρίχα, όπως και στο δέρμα. Όταν βγαίνετε έξω απλώνετε ένα σπρέι με αντηλιακή προστασία. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε στην γκαρνταρόμπα σας μερικά μοδάτα καπέλα ή φουλάρια που θα δώσουν τόσο κάλυψη όσο και στυλ.

Το μυστικό

Φερθείτε ευγενικά στα μαλλιά σας: μην τα ταλαιπωρείτε με ακατάλληλα προιόντα, μην τα χτενίζετε βίαια. Βάζετε πάντα λίγο ειδικό λαδάκι στις άκρες τους.

Πηγή: http://omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: