Κρέμα ζαχαροπλαστικής του Παρλιάρου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Οκτωβρίου 10, 2013

Κρέμα ζαχαροπλαστικής του Παρλιάρου


Τι χρειαζόμαστε:
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 20 γρ. βούτυρο (1 κομματάκι)
  • λίγη βανίλια (εγώ βάζω 1 με 1 1/2 κάψουλα
Πώς το κάνουμε:
1)Βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
2)Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα
3)και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε
4)και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα.
5)Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
6)Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο (ή μαργαρίνη) και ανακατεύουμε. Βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ πάντα αυτή τη κρέμα κάνω. Μόλις κρυώσει την χτυπάω στο μίξερ και γίνετε αφράτη. Αν θέλουμε να την κάνουμε σοκολατένια την κρέμα λιώνουμε 50 γρ. κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο τέλος μαζί με το βούτυρο. Είναι συνταγή του Παρλιάρου από το βιβλίο Σοκολάτα. Είναι δοκιμασμένη άπειρες φορές.
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add