Μουσείο Ορσέ: Το ανδρικό γυμνό σε όλο του το μεγαλείο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2013

Μουσείο Ορσέ: Το ανδρικό γυμνό σε όλο του το μεγαλείο


Τελικά αντιδράσεις για ιδιαίτερες εκθέσεις δεν υπάρχουν μόνο στη χώρα μας, αλλά και εις Παρισίους.Παρόλο που το γυναικείο γυμνό δεν μας σοκάρει ιδιαίτερα πλέον, καθώς το βλέπουμε παντού και διαρκώς, η πρόσφατη έκθεση του Ορσέ με θέμα το ανδρικό γυμνό στην τέχνη έχει δημιουργήσει τεράστιο θόρυβο και ουρές στην πόλη του φωτός.

«Η ανδρική ομορφιά είναι ακόμη ένα θέμα ταμπού. Είναι αλήθεια. Καθώς περιδιαβαίνετε το Μουσείο του Ορσέ, έχετε πολλούς χώρους και πίνακες που θριαμβεύει η γυναικεία ομορφιά. Καταλαμβάνει ολόκληρες αίθουσες. Δεν υπάρχουν πολλά ανδρικά γυμνά, τουλάχιστον όχι τόσα» αναφέρει ο διευθυντής του Ορσέ, Γκι Κοζεβάλ .

Η έκθεση με τίτλο «Masculine – Masculine» ξεκινά με την κλασική εκδοχή του ανδρικού γυμνού, πριν περάσει στην ηρωική εποχή και στο αθλητικό ιδεώδες.Στόχος είναι μια συνολική, φιλοσοφική, κοινωνιολογική, αισθητική και αρκετά παιχνιδιάρικη απεικόνιση όλων των πλευρών και των εννοιών του ανδρικού γυμνού στην τέχνη.

«Αυτό είναι ένα εξωραϊσμένο σώμα. Δεν είναι το σώμα κάποιου συγκεκριμένου άνδρα, αλλά μια εξιδανικευμένη μορφή, που ενσωματώνει παγκόσμιες αξίες και εξηγεί πραγματικά, γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για το ανδρικό γυμνό» επισημαίνει η Οφελί Φερλιέ, επιμελήτρια της έκθεσης.Η έκθεση περιλαμβάνει 70 εικαστικά έργα, 20 γλυπτά και αναρίθμητες φωτογραφίες. Τα αριστουργήματα που παρουσιάζονται, προέρχονται κατά κύριο λόγο από τη μεγάλη συλλογή του Μουσείου Ορσέ, αλλά και από δάνεια άλλων μεγάλων γαλλικών μουσειακών ιδρυμάτων.
Θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 2 Ιανουαρίου.
http://gr.euronews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: