ΛΑΓΟΣ ΄Η ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Οκτωβρίου 06, 2013

ΛΑΓΟΣ ΄Η ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ




Υλικά
1 1/2 κιλό κρέας λαγού ή κουνελιού σε μερίδες
1 κούπα λάδι
2 1/2 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο
3 κούπες φρέσκες ώριμες ντομάτες ή κονσέρβας πολτοποιημένες
για τη μαρινάτα
1/2 κούπα λάδι
1 κούπα κρασί κόκκινο ξερό
2 κουταλιές ξύδι
3 φύλλα δάφνης
20 κόκκους πιπέρι
10 κόκκους μπαχάρι
4 σκελίδες σκόρδο

Ατομα: 6

Εκτέλεση
Πλύντε καλά τα κομμάτια του λαγού και ξεπλύντε με ξύδι. Ετοιμάστε τη μαρινάτα, βάλτε μέσα τα κομμάτια του λαγού, σκεπάστε τα κι αφήστε τα να σταθούν στο ψυγείο 2-4 μέρες. Στο διάστημα αυτό, ανακατέψτε τα 5-6 φορές.
Βουτήξτε τα κρεμμυδάκια σε νερό που βράζει κι αφήστε τα να σταθούν 1-2 ώρες, για τα καθαρίσετε πιο εύκολα. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει και σωτάρετε μέσα σ' αυτό τα κρεμμυδάκια λίγα - λίγα. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντάς τα καλά. Στο ίδιο λάδι, σωτάρετε τα κομμάτια του κρέατος, αφού τα βγάλετε από τη μαρινάτα και τα στραγγίσετε καλά. Αφαιρέστε από τη μαρινάτα τα στερεά υλικά και ρίξτε τη στην κατσαρόλα με το σωταρισμένο κρέας. Σεκπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μισομαλακώσει το κρέας, 1 ώρα περίπου. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια, 3-4 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, 3 φύλλα δάφνης, από 6-8 κόκκους πιπέρι και μπαχάρι και τη ντομάτα. Σκεπάστε και σιγοβράστε άλλη 1 ώρα περίπου, ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας και τα κρεμμυδάκια και να δέσει η σάλτσα. Εάν τα κρεμμυδάκια μαλακώσουν πριν δέσει η σάλτσα, στραγγίστε τη σε μια κατσαρόλα και δέστε τη χωριστά. Όταν δέσει, ρίξτε τη στην κατσαρόλα με το φαγητό. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό. Συνοδέψτε το με παντζάρια βραστά σαλάτα ή σαλάτα πολίτικη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: