Να ''τρώτε''το... νερό αναπλάθει τα κύτταρα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2013

Να ''τρώτε''το... νερό αναπλάθει τα κύτταρα

Νερό... η αρχή των πάντων.Μετά το οξυγόνο θεωρείται το σημαντικότερο στοιχείο για την ζωή του ανθρώπου. Αναμφίβολα τα οφέλη για την υγεία αμέτρητα αλλά ένας διάσημος δερματολόγος του Χόλιγουντ, που θεωρείται γκουρού στο θέμα της αντι γήρανσης υποστηρίζει ότι το νερό των φρούτων και των λαχανικών είναι πιο ωφέλιμο από αυτό που πίνουμε στο ποτήρι!

Για τον δερματολόγο δρα Χάουαρντ Μιούραντ, αναπληρωτή καθηγητή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, το δέρμα αποτελεί τον μικρόκοσμο όλου του οργανισμού και αντανακλά ό,τι συμβαίνει στο εσωτερικό του σώματός μας.
Όπως  επισημαίνει ο δρΧάουαρντ Μιούραντ, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες,  στην εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ», το κλειδί για να είναι και να φαίνεται κανείς υγιής, είναι να διατηρεί υγιή τα κύτταρα του σώματός του – και μία από τις ενδείξεις της υγείας τους είναι πόσο καλά κρατούν το νερό στο εσωτερικό τους.
 
 «Οι “σακούλες” κάτω από τα μάτια, οι πρησμένοι αστράγαλοι και το φουσκωμένο στομάχι  χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου ότι το σώμα δεν χειρίζεται σωστά το νερό». Η δυσλειτουργία αυτή μπορεί να εκδηλωθεί οπουδήποτε στο σώμα – από τα αιμοφόρα αγγεία και την καρδιά έως το δέρμα και το ήπαρ.

Στο πλαίσιο αυτό  ο δρ Μιούρατ συνιστά  την κατανάλωση ωμών λαχανικών τα οποία είναι πλούσια σε νερό. Έτσι με αυτό το τρόπο εύκολα  τροφοδοτούμε τον οργανισμό μας με τα περίπου 2,5 λίτρα που του χρειάζονται για να διατηρεί σταθερά τα αποθέματά του .

Πόσο νερό περιέχουν τα τρόφιμα
καρπούζι και αγγούρια = 97%
κολοκύθια και καρπούζι  = 95%
Μελιτζάνες = 92%
Ροδάκινα = 87%
καρότα 88% 
Βρασμένα ξερά φασόλια = 77%
Ψητό στήθος κοτόπουλο = 65%
Ψημένος σολομός = 62%
Τυρί τσένταρ και ροκφόρ = 40%
Ψωμί ολικής αλέσεως = 33%
Τέλος  ο διάσημος δερματολόγος καθιστά σαφές ότι το πολύ αλάτι βλάπτει την ομορφιά αφού τα  κύτταρα χρειάζονται 23 γραμμάρια νερό για να εξουδετερώσουν κάθε πρόσθετο γραμμάριο αλάτι που τρώμε – γι’ αυτό και κάνουμε κατακράτηση υγρών όταν τρώμε πολύ αλάτι, κατά τον δρα Χάουαρντ Μιούραντ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: