ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ ΦΕΡΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΚΑΛΛΥΜΑΤΑ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 22, 2013

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ ΦΕΡΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΚΑΛΛΥΜΑΤΑ





Είναι σίγουρα πιο κοντά στο θεό, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Αυτά τα παράξενα φέρετρα που κρέμονται έχουν φέρει σε αμηχανία τους ανθρώπους εδώ και αιώνες στη νότια Κίνα.Οι τάφοι - που συνδέονται με τα βράχια των βουνών στην Gongxian, επαρχία Σιτσουάν - έμειναν πίσω από τους άνθρωπους Bo , που πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει από 400 χρόνια πριν.Κάθε φέρετρο είναι κατασκευασμένο από ένα ενιαίο κούφιο κορμό δέντρου και αρχικά προστατεύεται από ένα χάλκινο κάλυμμα.

«Μερικοί από τους τάφους είναι σχεδόν 3.000 ετών και η πιο πρόσφατη ημερομηνία πίσω σε περίπου 1500. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά γιατί μεταχειρίζονταν τους νεκρούς τους με τον τρόπο αυτό », εξήγησε ένας τοπικός εμπειρογνώμονας.«Πιστεύεται ότι θεωρούσαν ότι οι θεοί θα είναι σε θέση να τους φτάσουν πιο εύκολα έτσι.Οι Μπο ήταν μια εθνική μειονότητα που ζούσε έξω από τα σύνορα στις επαρχίες Σιτσουάν και Γιουνάν. Εκεί δημιούργησαν ένα λαμπρό πολιτισμό ήδη πρίν απο 3.000 χρόνια.

Το πιθανότερο, της προτοτυπίας αυτών των τάφων, είναι να ήθελαν να προτατευτούν οι Γιουνάν απο τους αποκαλούμενους «θεούς»,παρά να βρίσκονται πιο κοντά τους. Το χάλκινο κάλλυμα, λογικά το χρησιμοποιούσαν για να τους αποτρέπουν.
atheatignosi

Δεν υπάρχουν σχόλια: