Το νερό ευθύνεται για τα θαμπά, φθαρμένα μαλλιά – Έρευνα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 25, 2013

Το νερό ευθύνεται για τα θαμπά, φθαρμένα μαλλιά – Έρευνα


Το νερό που λουζόμαστε φταίει για τα ατίθασα μαλλιά που δεν «στρώνουν», σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Διεθνές Περιοδικό για την Κοσμητική Επιστήμη.Όπως προέκυψε από την έρευνα, για την κακή ποιότητα των μαλλιών ευθύνονται τα αποθέματαχαλκού στις σωληνώσεις νερού, που κάνουν την τρίχα να δείχνει φθαρμένη και θαμπή.

Είναι γνωστό ότι το νερό που χρησιμοποιούμε για να λουστούμε περιέχει ίχνη του μετάλλου σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο το πρόβλημα προκαλείται κυρίως από τον χαλκό στις σωληνώσεις και τους θερμοσίφωνες.

Οι συγκεντρώσεις χαλκού στις σωληνώσεις αυξάνονται σταδιακά φθείροντας τα μαλλιά με αποτέλεσμα να σπάνε οι τρίχες και να δημιουργείται ψαλίδα.

Στη μελέτη συμμετείχαν 450 γυναίκες, που στην πλειοψηφία τους είχαν μέχρι και 200 άτομα χαλκού για ένα εκατομμύριο μόρια στην τρίχα τους.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα αποτελέσματα συχνά δεν είναι ορατά στο μικροσκόπιο, γι αυτό και μέχρι σήμερα ο χαλκός δεν έχει αναδειχθεί ως κύρια αιτία φθοράς των μαλλιών.

Όπως τονίζεται στη μελέτη, η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη και οι γυναίκες με φθαρμένα μαλλιά θα μπορούσαν να δοκιμάσουν ορισμένα προϊόντα με στόχο την ενδυνάμωση της τρίχας τους.
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια: