Τι φανερώνει η στάση του σώματος ; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Αυγούστου 16, 2013

Τι φανερώνει η στάση του σώματος ;


Συχνά, γνωρίζεις ανθρώπους στη δουλειά ή στην κοινωνική σου ζωή, ακόμα και άντρες που σε ενδιαφέρουν και από τα λεγόμενά τους καταλαβαίνεις ελάχιστα για το χαρακτήρα τους. Ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθεις βασικά στοιχεία του χαρακτήρα των ανθρώπων δίπλα σου, είναι να παρατηρήσεις τον τρόπο που στέκονται. Η στάση του σώματος αλλά και ο τρόπος βαδίσματος σου αποκαλύπτουν το πόσο καλό παιδί ή παλιοχαρακτήρας είναι κάποιος.

Ελιτισμός και περηφάνια: όσο μεγαλύτερη είναι η κλίση της σπονδυλικής στήλης προς τα πίσω, τόσο μεγαλύτερη είναι η τάση του ανθρώπου προς τον ελιτισμό, τόσο πιο απόμακρος είναι από τους άλλους.
Ισχυρογνωμοσύνη: αν η κλίση της σπονδυλικής στήλης είναι προς τα εμπρός, ο άνθρωπος έχει την τάση να επιμένει στις απόψεις του ή να βιάζεται.
Επιθετικότητα: τα άτομα που έχουν σφιγμένους και ελαφρώς ανασηκωμένους ώμους και γέρνουν ελαφρώς μπροστά είναι άτομα επιθετικά.
Υπερβολικός συναισθηματισμός: όταν η πλάτη στέκεται ίσια, αλλά οι ώμοι είναι σφιγμένοι και το στήθος προβάλλει μπροστά, τότε έχουμε να κάνουμε με άτομα πειθαρχημένα μεν, που συγκινούνται όμως εύκολα και γενικά είναι αδύναμα να πάρουν αποφάσεις.
Αισιοδοξία και αποφασιστικότητα: όταν η πλάτη είναι ίσια, οι ώμοι χαλαροί, το κεφάλι μοιάζει να στηρίζεται αναπαυτικά πάνω στους ώμους, έχουμε να κάνουμε με ισορροπημένο, πειθαρχημένο και αισιόδοξο άτομο. 

Όσον αφορά τη στάση του άνδρα δίπλα σε μια γυναίκα, ο τρόπος που στέκονται τα ζευγάρια του Χόλιγουντ μπροστά στα φλας των φωτογράφων και το κόκκινο χαλί, είναι ενδεικτικό και της μεταξύ τους σχέσης. Για παράδειγμα:

 Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ: Ο Μπραντ φροντίζει να βρίσκεται δίπλα στην Αντελίνα κάθε φορά που φωτογραφίζονται ενώ το ζευγάρι ευθυγραμμίζεται στην ίδια ευθεία χωρίς ένας από τους δύο να μένει πίσω. Αυτό είναι σημάδια ισότητας στη σχέση αλλά και του ίδιου μεριδίου αγάπης. 

Εύα Λονγκόρια και Τόνι Πάρκερ: η μικρόσωμη ηθοποιός του επιτυχημένου σίριαλ "Νοικοκυρές σε απόγνωση" και ο επιτυχημένος σταρ του ΝΒΑ αποτελούν ένα από τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια του Χόλιγουντ. Ο Τόνι φροντίζει να καμπουριάζει και να κλείνει στην αγκαλιά του την μικρόσωμη ηθοποιό. Αυτό είναι σημάδι βαθιάς αγάπης. Φαίνεται πως ο Τόνι δεν φοβάται να δείξει πόσο ευάλωτος είναι απέναντι στα αισθήματά του για την Εύα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add