Ελληνικά καλλυντικά - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Αυγούστου 02, 2013

Ελληνικά καλλυντικά

Πολλοί ισχυρίζονται ότι "προτιμούν τα εισαγόμενα προϊόντα γιατί είναι φθηνότερα". Επίσης, ότι "αν οι Έλληνες παραγωγοί θέλουν να πουλήσουν τα προϊόντα τους, θα πρέπει να κατεβάσουν τις τιμές τους".  Πράγματι, τα ελληνικά προϊόντα είναι συχνά φθηνότερα από τα εισαγόμενα, αλλά όχι πάντα. Για ποιους λόγους μπορεί να συμβαίνει αυτό;


1. Ποιότητα:
Παλιότερα είχαμε συνηθίσει να πιστεύουμε ότι τα εισαγόμενα είναι πιο ποιοτικά. Αυτό δεν ισχύει πλέον. Πολλά ελληνικά προϊόντα είναι ανώτερα σε ποιότητα, ακόμα και από αντίστοιχα ευρωπαϊκά. Άλλωστε, όλο και περισσότερα εισαγόμενα κατασκευάζονται στην Ασία ή την Αφρική, με πιθανές επιπτώσεις στην ποιότητά τους. Ειδικά για τα φρέσκα είδη διατροφής, τα ελληνικά δίνουν σαφή πλεονεκτήματα, αφού και μόνο η μακρά αποθήκευση και μεταφορά ρίχνει την ποιότητα των προϊόντων. Επιπλέον, η πολύ χαμηλή τιμή μπορεί να σημαίνει και άλλα «ύποπτα» χαρακτηριστικά (π.χ. μεταλλαγμένα είδη).
2. Εργατικό κόστος:
Τα προϊόντα που κατασκευάζονται σε χώρες της Ασίας και Αφρικής (π.χ. Κίνα) επιβαρύνονται με πολύ χαμηλότερο εργατικό κόστος, αφού εκεί τα ημερομίσθια είναι εξαιρετικά χαμηλά (ενώ συχνά χρησιμοποιείται και προσωπικό ανήλικο ή ανασφάλιστο). Έτσι, ακόμα και με την επιβάρυνση της μεταφοράς, το τελικό κόστος και η τιμή πώλησης μπορεί να είναι αρκετά χαμηλότερη. Όμως, αυτή η διαφορά στην τιμή δεν αφορά επιπλέον κέρδος για την εταιρία παραγωγής, αλλά την «ανθρώπινη» πληρωμή των εργατών, και μάλιστα συμπατριωτών μας. Όλοι συμφωνούμε ότι δεν θέλουμε οι μισθοί στην Ελλάδα να πέσουν στα 200 ευρώ, αλλά αυτό ακριβώς ενισχύουμε επιλέγοντας προϊόντα από χώρες με τέτοιους μισθούς.
3. Αποδοτικότητα παραγωγής:
Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί το κόστος παραγωγής να είναι χαμηλότερο λόγω πιο αποδοτικών μεθόδων παραγωγής (π.χ. καλύτερα μηχανήματα ή οργάνωση παραγωγής, οικονομίες κλίμακας κλπ). Αυτό είναι ένα σημείο που οι ελληνικές επιχειρήσεις θα πρέπει να προσέξουν και το κράτος θα πρέπει να ενισχύσει. Πάντως, θεωρούμε ότι σπάνια θα προέλθουν από εκεί μεγάλες διαφορές στην τιμή.
4. Υπερβολικό κέρδος – μεσάζοντες:
Δυστυχώς, πράγματι σε κάποιες περιπτώσεις οι ελληνικές εταιρίες προσπαθούν να βγάλουν υπερβολικό κέρδος, ανεβάζοντας τις τιμές πώλησης. Επίσης, συχνά η ύπαρξη πολλών μεσαζόντων ανεβάζει την τελική τιμή. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξουν τόσο οι εταιρίες (αφού τελικά θα γυρίσει εναντίον τους) όσο και το κράτος (μέσα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του). Όσο για τους καταναλωτές, εννοείται ότι αν κάπου βλέπουν αισχροκέρδεια, θα πρέπει όχι μόνο να αποφύγουν το προϊόν αλλά και να διαμαρτυρηθούν στον παραγωγό του.

Αν οι τιμές των ελληνικών προϊόντων είναι υψηλότερες, συνήθως οφείλεται σε κάποιον από τους παραπάνω λόγους (ή σε συνδυασμό περισσότερων). Το ερώτημα είναι:
Θα πρέπει να προτιμήσω ελληνικά, έστω και πληρώνοντας ακριβότερα;

Η απάντηση δεν είναι πάντα εύκολη. Θα λέγαμε ότι:
1. Αν η διαφορά είναι μικρή, ΝΑΙ, σίγουρα αξίζει να προτιμήσουμε το ελληνικό. Αυτή η διαφορά ωφελεί πολλαπλάσια την οικονομία μας και τελικά επιστρέφει σε εμάς.
2. Αν συνοδεύεται από ανώτερη ποιότητα, επίσης αξίζει το ελληνικό, ειδικά αν πρόκειται για είδος που η ποιότητα είναι σημαντική (π.χ. τρόφιμα ή βρεφικά και παιδικά είδη).
3. Προφανώς, τεράστια σημασία παίζει και η οικονομική δυνατότητα του καθενός. Είναι κατανοητό ότι η ίδια διαφορά στην τιμή μπορεί να είναι ασήμαντη για κάποιον και κρίσιμη για κάποιον άλλο, ανάλογα με το πορτοφόλι του.
4. Αν η διαφορά είναι πολύ μεγάλη ή δεν δικαιολογείται από τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα, προτείνουμε επαφή με την εταιρία. Είτε θα μας εξηγήσουν το λόγο που το προϊόν τους είναι ακριβότερο, είτε θα καταλάβουν ότι θα πρέπει να μειώσουν την τιμή.

Υπάρχουν ελληνικά προϊόντα, άλλα ακριβότερα και άλλα πολύ προσιτά ανάλογα με το προϊόν. Από τα απλούστερα σαπούνια, αφρούς ξυρίσματος, σαμπουάν,αντιηλιακά μέχρι εξειδικευμένα όπως  κρέμες σώματος, κρέμες προσώπου, είδη μακιγιάζ, εξειδικευμένα προϊόντα για τα μαλλιά, προϊόντα στοματικής υγιεινής και πολλά άλλα. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι εταιρείες που παράγουν φυτικά ή βιολογικά καλλυντικά με βότανα και πρώτες ύλες απο την ελληνική γή και επίσης με βάση το ελαιόλαδο.
Πιστεύω ότι όσοι επισκεφθούν τις σελίδες των εταιρειών θα πεισθούν ότι η ελληνική παραγωγή στον τομέα αυτό μας καλύπτει απόλυτα για τις καθημερινές μας ανάγκες περιποίησης και επομένως δεν υπάρχει κανείς λόγος να σπαταλούμε χρήματα σε εισαγόμενα προϊόντα τα οποία συνήθως είναι και πολύ ακριβότερα.

Κάνοντας ‘κλίκ’ στις παρακάτω εταιρείες ανοίγει μια νέα σελίδα για κάθε εταιρεία όπου μπορείτε να δείτε ότι έχουν να σας μας προσφέρουν.
Ενυδάτωση και περιποίηση στο σώμα, το πρόσωπο και τα μαλλιά
 Παραγωγή φυσικού πράσινου και λευκού σαπουνιού
 Παραγωγή φυσικού πράσινου και λευκού σαπουνιού
 Φυσικά χειροποίητα σαπούνια
 Περιποίηση σώματος, προσώπου και μαλλιών
Φυσικά καλλυντικά με μελισσοκομικά προϊόντα και Ελληνικά βότανα

Καλλυντικά για πρόσωπο, σώμα, χρώματα μαλλιών, αντιηλιακά, αρώματα, συμπληρώματα διατροφής κτλ
Δερματολογικά και οδοντιατρικά προϊόντα
Προϊόντα με φυσική μαστίχα (Μαστίχα Χίου, οδοντόκρεμες, σαπούνια, περιποίηση σώμα, μαλλιά, λουκούμια)

Χειροποίητα σαπούνια με βότανα, αιθέρια έλαια και κηραλοιφές
Φυσικά χειροποίητα σαπούνια
 Aγνά φυσικά σαπούνια με συνταγή από μοναχούς του Αγίου Όρους
Χειροποίητο σαπούνι ελαιόλαδου
Χειροποίητα προιόντα προσωπικής φροντίδας με βιολογικό ελαιόλαδο
Παραδοσιακά σαπούνια και φυσικά καλλυντικά
Φυτικά καλλυντικά ελαιόλαδου
 Χειροποίητο σαπούνι από ελαιόλαδο
Φυσικά, παραδοσιακά καλλυντικά από καθαρό ελαιόλαδο και  Ιαματικά βότανα
Φρέσκα βιολογικά καλλυντικά

 Φυτικά καλλυντικά, αιθέρια έλαια και κρητικά βότανα
 Φυσικά καλλυντικά ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες κατόπιν παραγγελίας
Παραδοσιακά σαπύνια από ελαιόλαδο και βότανα
Πρόσωπο, σώμα, μαλλιά, αντηλιακά, στοματική υγιεινή, baby rights
Περιποιήσεις προσώπου, σώματος, μαλλιών με φυτικά συστατικά
Δερματολογικά και καλλυντικά προϊόντα, προτεινόμενα από Ιατρούς, λόγω της ποιότητας και αποτελεσματικότητάς τους
 Αγνή και φυσική περιποίηση προσώπου, σώματος και μαλλιών
 Αγνά προϊόντα περιποίησης προσώπου, σώματος και μαλλιών καθώς επίσης και ολοκληρωμένες συμβουλές περιποίησης, φροντίδας και ομορφιάς
  Θεραπευτικά και καλλυντικά προϊόντα, με βάση την ελιά και τα βότανα.
Φυσικά προϊόντα για σώμα, πρόσωπο, μαλλιά με ευεργετικές, φαρμακευτικές και κοσμετολογικές ιδιότητες των βοτάνων

Προϊόντα καθημερινής περιποίησης ειδικά φτιαγμένη ακόμα και για παιδιά

 Σειρά καλλυντικών προϊόντων με κυρίαρχη βάση το ρόδι, πλούσιο σε βιταμίνες A, Β1, Β2, E, C

Φυτικά καλλυντικά με ευεργετικά βότανα , φυτά και φρούτα της Μεσογειακής φύσης
Εταιρεία παραγωγής και εμπορίας καλλυντικών προϊόντων για μαλλιά

Πρακτικές συσκευασίες, καινοτόμα προϊόντα, χρώματα και διάρκεια στο μακιγιάζ και πάνω από όλα ασφαλείς συνθέσεις και άνετες υφές
Φυσικά και βιολογικά καλλυντικά με μαστίχα

Φυσικά σαπούνια χωρίς συντηρητικά

 Φυσικά καλλυντικά με βιολογικό Λάδι Ελιάς και βιολογική Αλόη Βέρα
 Πλήρης επαγγελματική σειρά καλλυντικών υψηλής τεχνολογίας
Προϊόντα περιποίησης προσώπου, σώματος καθώς και μακιγιάζ
Πιστοποιημένα βιολογικά καλλυντικά, με βάση το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φυτικά βιολογικά εκχυλίσματα απολύτως αγνά για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά
Εταιρεία παραγωγής και πώλησης φυτικών καλλυντικών από το 1948
Σειρές περιποίησης, θεραπευτικά προιόντα με OGT (oxygenated glycerol triesters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add