Βρείτε τον τύπο της επιδερμίδας σας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Αυγούστου 13, 2013

Βρείτε τον τύπο της επιδερμίδας σας

  Κάθε τύπος επιδερμίδας έχει διαφορετικές ανάγκες και χρειάζεται ειδική φροντίδα και προϊόντα περιποίησης. Προσδιορίστε τον τύπο επιδερμίδας σας για να είστε σίγουρη ότι την φροντίζετε σωστά.
Λιπαρή επιδερμίδα: Αυτός ο τύπος επιδερμίδας εμφανίζει αυξημένη έκκριση σμήγματος που σημαίνει ότι η επιδερμίδα γυαλίζει, δημιουργούνται σπυράκια και μαύρα στίγματα και οι πόροι της είναι αρκετά εμφανείς (ανοιχτοί πόροι).
Ξηρή επιδερμίδα: O τύπος αυτός παρουσιάζει ξηρότητα σε όλες τις περιοχές του προσώπου, το δέρμα «τραβάει» το νιώθουμε συχνά αφυδατωμένο, χάνει τη λάμψη του, και έχει αρκετές ρυτίδες γιατί λόγω της έλλειψης υγρασίας κάνουν την παρουσία τους πιο συχνή και φαίνονται πιο έντονα.
Μικτή επιδερμίδα: Τον συγκεκριμένο τύπο επιδερμίδας τον συναντάμε στις περισσότερες γυναίκες. Συνδυάζει χαρακτηριστικά και από τους δύο πιο πάνω τύπους, ξηρής και λιπαρής επιδερμίδας. Παρουσιάζει λιπαρότητα στα σημεία μύτη πιγούνι μέτωπο και στα μάγουλα στην προέκταση της μύτης, την ζώνη Τ όπως τη λέμε, και είναι ξηρή στις υπόλοιπες περιοχές. Έτσι η μικτή επιδερμίδα τις περισσότερες φορές εμφανίζει ακμή στις λιπαρές περιοχές και φραγμένους πόρους λόγω της υπερπαραγωγής σμήγματος.
Ευαίσθητη επιδερμίδα: Τα χαρακτηριστικά της ευαίσθητης επιδερμίδας είναι το ξεφλούδισμα, οι κοκκινίλες και πολλές φορές μικρά κόκκινα αγγεία σε διάφορες περιοχές του προσώπου (ευρυαγγείες). Όσες έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα θα έχετε παρατηρήσει ότι τα συμπτώματα αυτά εντείνονται από τις καιρικές συνθήκες όπως πολύ κρύο, καύσωνας, την έκθεση στον ήλιο, αλλά και από συγκεκριμένα συστατικά που υπάρχουν στα διάφορα καλλυντικά.
Ταλαιπωρημένη επιδερμίδα μετά τα 40: Η χρόνια έκθεση στον ήλιο, η μολυσμένη ατμόσφαιρα, η έλλειψη σωστής περιποίησης τις δύο προηγούμενες δεκαετίες, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η ανεπαρκής ενυδάτωση, η κούραση και το στρες, συμβάλουν ώστε να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα στην ώριμη επιδερμίδα όπως, καφέ κηλίδες, ρυτίδες, θαμπάδα, και ανομοιομορφίες στο χρωματικό της τόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: