Συνέντευξη ''Νεων Πρωταγωνιστων'', Μερος ε' - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Απριλίου 22, 2013

Συνέντευξη ''Νεων Πρωταγωνιστων'', Μερος ε'


Αγαπητοί αναγνωστες του περιοδικου μας, συνεχίζουμε τη σειρα συνεντεύξεων των 
Πελα Δινοπουλου - Νικολας Κολυμβανος
της θεατρικης ομαδας ''Νεοι Πρωταγωνιστες''
 Μέρος ε' 
  • Γιατι δεχτηκες να συμμετασχεις σε θεατρικη ομαδα; Εχεις ασχοληθει στο παρελθον με αλλη θεατρικη ομαδα; Πιστευεις οτι μπορει καποιος να δει ή να παει στο θεατρο εν οψη οικονομικης κρισης;
    Νικολας Κολυμβανος: Δεχτηκα να παρω μερος στην θεατρικη παρασταση γιατι ειναι για φιλανθρωπικο σκοπο. Δεν εχω παιξει ποτε σε θεατρο, αλλα ειχα παιξει σε μια ξενη του φροντιστηριου μου και σε σχολικες παραστασεις. Για το τελευταιο ερωτημα η γνωημη μου ειναι αμφιταλαντευομενη. Απο την μια το θεατρο ειναι πολη καλη πηγη γνωσεων και νοηματων για την ζωη, οπως και πολυ καλη ψυχαγωγια, απο την αλλη η οικονομικη κριση ειναι σιγουρα ενα εμποδιο για καποιον που θελει να το παρακολουθησει. Με ενα σχετικα καλο και χαμηλο αντιτιμο, πιστευω οτι ο κοσμος θα παρακολουθουσε περισσοτερο θεατρο.
1) Τι γνώμη έχετε για το έργο στο οποίο συμμετέχετε; Σας αρέσει; Σε ποιο κοινό απευθύνεται;
Πέλα Δινοπούλου: Το έργο στο οποίο συμμετέχω αποτελεί σημείο συνάντησης του χθες και του σήμερα. Μία κλασσική και διαχρονική ιστορία δύο νέων παιδιών που συναντούν εμπόδια στον έρωτά τους σε συνδυασμό με πινελιές του σήμερα και πολλών μηνυμάτων συνάμα!! Μου αρέσει πολύ, είναι επίκαιρο, χιουμοριστικό και καυστικό παράλληλα, σε αφήνει με ένα γλυκό χαμόγελο στο χειροκρότημα!! Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κοινό που να μην απευθύνεται το έργο. Στους μικρούς για το γέλιο και για το υλικό που δίνει για σκέψη, στους πιο μεγάλους για την καθημερινότητα, που αποδίδεται με χιουμοριστική και χαλαρή διάθεση, στους ακόμα πιο μεγάλους αναμνήσεις!!

2) Η οικογένεια πως αντέδρασε μόλις έμαθε για το θεατρικό και ότι θα συμμετέχετε;
Πέλα Δινοπούλου: Η οικογένεια μου βρήκε το έργο ιδιαίτερο, έξυπνο και ενδιαφέρον και χάρηκε πολύ με το γεγονός ότι συμμετέχω σε κάτι τόσο όμορφο και δημιουργικό. Φυσικά, το γεγονός ότι ένα ποσοστό από τα έσοδα του θεατρικού θα διατεθούν στο 5οδημοτικό και νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής Ευκαρπίας δεν αφήνει κάποιον ασυγκίνητο!!

3) Υπάρχουν κοινά με τον ρόλο που υποδύεστε και τι θα ζηλεύατε από αυτόν;
Πέλα Δινοπούλου: Ο ρόλος που υποδύομαι είναι ένας guest ρόλος. Παρόλα αυτά, η «συμβολαιογράφος» και η Πέλα είναι δύο γυναίκες αποφασιστικές, δυναμικές, ρεαλίστριες, πάντα με ένα εύκαιρο plan B σε ό,τι κάνουν και πίστη ότι αυτό που αποφάσισαν να αλλάξουν θα πάει καλά. Αν κάτι ζηλεύω, είναι το πόσο ευφάνταστη μπορεί να είναι μία «συμβολαιογράφος» ώστε να ανοίξει «ουζερί» μόλις δει τα σκούρα!!!

4) Εσάς πως θα σας δούμε πάνω στη σκηνή; Στα παρασκήνια πως είναι οι πρόβες μεταξύ σας; 
 Δεχτήκατε αμέσως τον ρόλο; Υπάρχει συναίσθημα εμπιστοσύνης στην ομάδα; 
Πέλα Δινοπούλου:Απλά, λιτά και απέρριτα!! Και φυσικά για μικρό χρονικό διάστημα, όπως κάθε guest εμφάνιση!! Οι πρόβες είναι κάτι το μοναδικό κάθε φορά. Πολύ γέλιο, χαβαλές, ατάκες, πειράγματα ως εκεί που επιτρέπεται, αλλά και σοβαρή προσπάθεια από όλους μας. Σε κάθε συνάντηση κάτι αλλάζει και αυτό μας δίνει δύναμη για το επόμενο ραντεβού, για την επόμενη αναμέτρηση με τον εαυτό μας και τη σκηνή!! Τον ρόλο τον δέχτηκα αμέσως, με μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη και δεν το μετανιώνω στιγμή!! Όσον αφορά την ομάδα, υπάρχει εμπιστοσύνη, η οποία μεγαλώνει όσο περνάνε οι μέρες και οι πρόβες. Θα μπορούσα άφοβα να πω ότι είμαστε σαν μια οικογένεια!!

5) Είναι η πρώτη σας δημόσια εμφάνιση; Θα ξανακάνατε κάτι παρόμοιο στο μέλλον;
Πέλα Δινοπούλου: Είναι η πρώτη μου δημόσια εμφάνιση και, όπως είναι φυσικό, είμαι υπερβολικά χαρούμενη και παράλληλα αγχωμένη για αυτό!! Και βέβαια όλα τα χρωστάω στον Βασίλη για την ευκαιρία αυτή που μου έδωσε!! Για αυτό και εγώ θα βάλω τα δυνατά μου να τον βγάλω ασπροπρόσωπο!! Αν θα έκανα κάτι παρόμοιο; Εξυπακούεται!! Ο χώρος του θεάτρου με γεμίζει ψυχικά, μου μαθαίνει να κατανοώ τα συναισθήματα των άλλων, αλλά και τα δικά μου. Με κάνει να νιώθω ελεύθερη. Πάνω από όλα, όμως, θα το ξαναέκανα γιατί μου αρέσει να κάνω τους ανθρώπους γύρω μου να γελάνε με την ψυχή τους και να νιώθουν καλά, όσο αυτό περνάει από το χέρι μου!!

6) 10 χρόνια μετά. Η ανάμνηση της εκδήλωσης αυτής θα υπάρχει στη μνήμη σας εκείνη την περίοδο;
Πέλα Δινοπούλου: Νομίζω πως ο κάθε άνθρωπος αρχειοθετεί στην μνήμη του όλα τα σημαντικά για αυτόν γεγονότα. Η συμμετοχή μου στο θεατρικό αποτέλεσε τομή για μένα και δεν μπορεί να παραγκωνιστεί!! Άλλωστε, αν δεν υπάρχει κάτι στην μνήμη σου, είναι σαν να μην το έζησες ποτέ!!

7) Βλέπουμε ως διαφήμιση της ομάδας σας το λογότυπο με 3 φεγγάρια, ενώ σε άλλες δημοσιεύσεις είναι ενσωματωμένο στο σημείο του ματιού. Ποιο το νόημα της εικόνας; Γιατί αυτές οι αποχρώσεις; Πιστεύετε το φεγγάρι και ο ήλιος επηρεάζουν τον ανθρώπινο ιστό; (εκ φιλοσοφικής άποψης).
Πέλα Δινοπούλου: Το λογότυπο της ομάδας αποτελείται από 3 μισοφέγγαρα που σχηματίζουν τον ήλιο, που σημαίνει δύναμη και φως. Η ενσωμάτωση του λογοτύπου στο σημείο του ματιού αποτελεί την ηλεκτρονική κυρίως διαφήμιση της ομάδας. Έχει τον ήλιο και, σαν φόντο, το 16άκτινο έμβλημα της Μακεδονίας, το οποίο υποδηλώνει αφενός ότι όλοι οι συντελεστές κατάγονται ή κατοικούν στην Μακεδονία, και αφετέρου συμβολίζει τους 16 μήνες προετοιμασίας της ομάδας. Τα χρώματα είναι εντελώς τυχαία.
-Ο ήλιος και το φεγγάρι είναι δύο σώματα που επηρεάζουν τον άνθρωπο από την αρχή της ιστορίας τους. Εύκολα θα έλεγε κανείς ότι συμβολίζουν το φως και το σκοτάδι. Όσο εκ διαμέτρου αντίθετα και να είναι, όμως, χρειάζονται το ένα το άλλο, το ένα διαδέχεται το άλλο, το ένα συμπληρώνει το άλλο και ο φαύλος κύκλος τελειωμό δεν έχει. Κάτι το οποίο συμβαίνει και στην καθημερινότητα του ανθρώπου. Διλήμματα, αποφάσεις και επιλογές «άσπρο-μαύρο» (πολλές φορές και από άλλα χρώματα!) που δεν σταματούν ποτέ. Ο άνθρωπος σε μια διαρκή αναζήτηση του φωτός στο σκοτάδι. Και πάλι από την αρχή!!

8 ) Τι θα σας λείψει από αυτό το τρέξιμο;
Πέλα Δινοπούλου: Το ίδιο το τρέξιμο!! Οι πρόβες, το γέλιο, ο χαβαλές, το νέο (για μένα) περιβάλλον, οι άνθρωποι που γνώρισα, τα πράγματα που δοκίμασα, η αναμονή για αυτό… για το χειροκρότημα!!

9) Με τους συναδέλφους σας τι κλίμα επικρατεί; Συναντήσατε δυσκολίες;
Πέλα Δινοπούλου: Το κλίμα ήταν και είναι ζεστό, φιλικό, «οικογενειακό». Αν και διαφορετικοί άνθρωποι, ως προς την ηλικία, την προσωπικότητα, τις απόψεις, τα βιώματα, δέσαμε. Όλοι κερδίσαμε κάτι από τον καθένα. Βέβαια, δυσκολίες πάντα υπάρχουν, όμως όταν υπάρχει υπομονή, επιμονή, θέληση και διάθεση για προσπάθεια, τίποτα δεν μένει το ίδιο και, ως αποτέλεσμα, τα εμπόδια ξεπερνιούνται!!

10) Μελλοντική συνεργασία με τους Νέους Πρωταγωνιστές θα ήταν πιθανό ενδεχόμενο; Αν θέλατε να παίξετε έναν ρόλο τι ρόλος θα ήταν και τι έργο; Ένα δικό σας μήνυμα στους συνεργάτες σας...
Πέλα Δινοπούλου: Θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να συνεργαστώ ξανά με τους Νέους Πρωταγωνιστές και εύχομαι πραγματικά να γίνει αυτό δυνατό. Ρόλος… κάθε ρόλος είναι μία νέα πόρτα να ανακαλύψεις κάτι καινούριο, κάτι διαφορετικό, κάτι νέο, όχι μόνο για σένα, αλλά και για τον θεατή. Αν μπορούσα, θα ήθελα να δοκίμαζα τα πάντα!! Αν έπρεπε να διαλέξω ένα ρόλο σε ένα έργο, θα επέλεγα ένα κωμικό χαρακτήρα σε μία κωμωδία με διαστάσεις καθημερινότητας, καθώς θέλω να κάνω γύρω μου τους άλλους να χαμογελάνε. Η’ ένα τραγικό χαρακτήρα σε ένα ψυχολογικό δράμα, στον οποίο αποτυπώνεται κάθε πτυχή και κομμάτι της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης.
-Ένα μήνυμα για τους συνεργάτες μου.. Δεν θα μείνω στα τυπικά, να είναι καλά, πάντα τέτοια, και εις ανώτερα, ότι τους αξίζουν τα καλύτερα κλπ κλπ. Αυτό που πραγματικά πιστεύω πως αξίζει να τονίσω είναι να αγαπούν αυτό που κάνουν, να παλεύουν για αυτό. Να το ζουν από την αρχή ως το τέλος. Και φυσικά, αν υπάρξει ποτέ κάποια κακή στιγμή, να μην το βάλουν κάτω. Η αποτυχία είναι μία ευκαιρία να προσπαθήσεις ξανα!! Και πάνω από όλα, ό,τι και να κάνουν, πάντα με τρέλα, αισιοδοξία, διάθεση, υπομονή, θέληση, επιμονή, θετική σκέψη και χαμόγελο!!

Διαβάστε επίσης τις συνεντεύξεις των Νέων Πρωταγωνιστών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add