Συνέντευξη ''Νεων Πρωταγωνιστων'', Μερος α' - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2013

Συνέντευξη ''Νεων Πρωταγωνιστων'', Μερος α'

Αγαπητοι αναγνωστες του περιοδικου μας.
Σε αυτο το αρθρο δημοσιεύουμε τις συνεντευξεις των Μαρια Τζουμακαρη - Ειρηνη Εμμανουηλ
 της θεατρικης ομαδας ''Νεοι Πρωταγωνιστες''
Μέρος α' 
  1. Εχετε ασχοληθει ξανα με το θεατρο;
    Μ.Τζουμακαρη:      Ήμουν μέλος σε μια θεατρική ομάδα στο σύλλογο "Πρόοδος" Σταυρού Ημαθίας για 2 χρόνια στην ηλικία των 10 ετών.
    Ε.Εμμανουηλ:         Όχι είναι η 1η φορά που ασχολούμαι με το θέατρο και είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα.

  2. Απο που ειναι η καταγωγη σας;
    Μ.Τζουμακαρη:       Κατάγομαι από το Σταυρό Ημαθίας.
    Ε.Εμμανουηλ:          Κατάγομαι και κατοικώ στη Θεσσαλονίκη.
  3. Πως μαθατε για την παρασταση και πως πηρατε τον ρολο;
    Μ.Τζουμακαρη:       Ενημερώθηκα για την παράσταση από το δημιουργό της ομάδας ο οποίος γνώρισε ότι μου αρέσει το θέατρο και επιθυμώ να ασχοληθώ ερασιτεχνικά. Την αρμοδιότητα του ρόλου μου, μου έδωσε να αναλάβω ο ίδιος ο σκηνοθέτης, καθώς πίστευε ότι μου ταιριάζει.
    Ε.Εμμανουηλ:          Είχα ενημερωθεί για το θεατρικό από τον δημιουργό του έργου και θέλοντας να δοκιμάσω κάτι καινούριο για μένα αποφάσισα να συμμετάσχω, καθώς με ευαισθητοποίησε το γεγονός ότι πρόκειται για φιλανθρωπικό σκοπό.
  4. Τι αφορα το θεμα του εργου;
    Μ.Τζουμακαρη:        Το θέμα του έργου παρουσιάζεται μέσα από μια επιστολή που στέλνει κάποιος στον φίλο του το 2022, αλλά η όλη υπόθεση συμβαίνει το 2012 τον καιρό που δεσπόζει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Στο δια ταύτα πρόκειται για ένα ζευγάρι δύο νέων ανθρώπων που δεν έχουν το ελεύθερο να ζήσουν τον έρωτά τους εξαιτίας του θείου του άντρα. Ο θείος αυτός είναι ένας πάμπλουτος άνθρωπος και παράλληλα αφόρητα τσιγκούνης. Θεωρεί ότι ο ανιψιός του οφείλει να αφοσιωθεί στις σπουδές του και μόνο. Οτιδήποτε άλλο τον απασχολεί είναι χάσιμο χρόνου. Έτσι λοιπόν θεωρεί μάταιο τον έρωτά του και τον απαγορεύει, πληγώνοντας τις καρδιές δύο ερωτευμένων νέων. Τον αδίστακτο αυτό άνθρωπο αναλαμβάνει να αλλάξει η οικογένεια της κοπέλας, που είναι σύμφωνη με τον έρωτα του ζευγαριού. Πασχίζει λοιπόν να μετατρέψει τον σκρουτζ σε αρνάκι , πράγμα που εν τέλει το πετυχαίνει. Η ιστορία λοιπόν έχει ένα φανταστικό, αίσιο τέλος που πραγματοποιείται με τον αρραβώνα και την ευτυχία του ζευγαριού.
    Ε.Εμμανουηλ:          Το θέμα του έργου αφόρα τα σημερινά γεγονότα και τις δυσκολίες της ζωής. Πιο συγκεκριμένα αφορά ένα ζευγάρι που προσπαθεί να αποδείξει πως η δύναμη της αγάπης μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο της ζωής και ότι τα χρήματα δεν είναι το παν. Μέσα από την ιστορία αυτή θα δούμε πως η θεία, η γιαγιά και η νονά της κοπέλας αποφασίζουν να βοηθήσουν το ζευγάρι να είναι μαζί και να αλλάξουν γνώμη τον θείο του αγοριού ο οποίος θεωρεί σημαντικά τα χρήματα, την δόξα και τίποτα παραπάνω.
  5. Τι μηνυμα προσπαθειτε να περασετε με αυτη την παρασταση; Ειναι καταληλο για ολη την οικογενεια, ειναι παιδικό ή κατι αλλο;
    Μ.Τζουμακαρη:        Μέσα από αυτήν την παράσταση η ομάδα μεταδίδει μηνύματα οικογενειακής συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Η ενωμένη οικογένεια είναι αυτή που μετατρέπει ένα στριγκλόνιο και τσιγκούνη άνθρωπο, που τίποτα πέρα από την αύξηση των εσόδων του δεν τον αφορά ,σε δεκτικό και επιτρέποντας έτσι σε ένα νέο ζευγάρι, να ζήσει ανενόχλητο την αγάπη του, όπως είναι το πρέπον και το δίκαιο. Εκτός αυτού όμως μεταδίδει μηνύματα ενσυναίσθησης του ελληνικού λαού προς τη σημερινή ελληνικής οικονομική πραγματικότητα, καθώς οι περισσότεροι Έλληνες τη σήμερον ημέρα κοιμούνται και ξυπνούν με το άγχος των αμέτρητων χρεών που ρέουν. Το έργο είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, αφού μεταδίδει μηνύματα που αφορούν το μέσο ενήλικα έλληνα αλλά παράλληλα έχει ένα αθώο παιδικό ύφος.
    Ε.Εμμανουηλ:            Το μήνυμα που θέλω να περάσω μ’ αυτήν την παράσταση είναι ποτέ να μην τα παρατάμε με τις δυσκολίες που πρόκειται να συναντήσουμε αλλά και να είμαστε αφοσιωμένοι στους στόχους μας και να ζήσουμε την ζωή μας όσο πιο έντονα μπορούμε. Το έργο είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια ανεξαρτήτου ηλικίας και με κωμικό τρόπο περνάει στους θεατές το παραπάνω μήνυμα.
  6. Εκτος θεατρου τωρα. Στην προσωπικη σας-επαγγελματικη ζωη με τι ασχολειστε;
    Μ.Τζουμακαρη:          Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια ειδικής αγωγής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και θα ήθελα πολύ να γίνω εΘελοντικό μέλος της ΕΛ.Ε.ΠΑ.Π. Επιπλέον πρόσφατα ασχολούμαι με το χορό( τανγκο).
    Ε.Εμμανουηλ:             Προσωπικά σπουδάζω αισθητική και παράλληλα ποδολογία και βρίσκομαι στο 2ο έτος των σπουδών μου. Του χρόνου τελειώνω την σχολή μου και σκοπεύω να ασχοληθώ και με τις δυο ειδικότητες.
  7. Στο μελλον θα δεχοσασταν να συμμετασχετε παλι σε θεατρικη ομαδα;
    Μ.Τζουμακαρη:          Θα δεχόμουν ευχαρίστως να συμμετέχω στο μέλλον σε κάποια θεατρική ομάδα και πάλι. Για την ακρίβεια θα το επιδίωκα!
    Ε.Εμμανουηλ:             Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα αλλά ίσως και να συμμετάσχω. Πιο πολύ εξαρτάται από τις υποχρεώσεις μου.
  8. Στους Νεους Πρωταγωνιστες;
    Μ.Τζουμακαρη:          Με μεγάλη μου χαρά και επιθυμία θα ήθελα να συμμετέχω ξανά στην ομάδα των Νέων Πρωταγωνιστών!
    Ε.Εμμανουηλ:             Στους Νέους Πρωταγωνιστές με χαρά θα δεχόμουν να συμμετάσχω και στο μέλλον. Πλέον είμαστε μια ομάδα.
  9. Αφου τελειωσετε με την παρασταση και ηρεμήσετε απο το τρεξιμο, τι θα κρατησετε απο αυτη την εμπειρία σας; Τι αναμνησεις θα εχετε;
    Μ.Τζουμακαρη:          Αφού τελειώσει η παράσταση αυτό που θα κρατήσω ως εμπειρία είναι η συμμετοχή μου σε μια καινούρια ομάδα, η γνωριμία με τα άτομα της ομάδας αυτής καθώς και η συνεργασία μου μαζί τους. Επίσης σημαντική εμπειρία για μένα θα αποτελεί η πρώτη μου επίσημη παράσταση και η επίτευξη ενός έργου, εύχομαι με επιτυχία!
    Ε.Εμμανουηλ:             Μετά το τέλος της παράστασης θα κρατήσω απ’ αυτήν την εμπειρία το ότι πήρα μέρος σε κάτι εντελώς άγνωστο για μένα αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι όταν ένα σύνολο ανθρώπων συνεργάζεται με συγκεκριμένο στόχο μπορεί να φέρει το αποτέλεσμα που επιθυμεί. Από αυτή την συνεργασία θα έχω πολύ καλές αναμνήσεις, γνώρισα καινούρια άτομα και δεθήκαμε μεταξύ μας, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι.
  10. Τι θα σας λείψει περισσότερο;
    Μ.Τζουμακαρη:          Θα μου λείψει πολύ το παίξιμο της παράστασης και το γέλιο, που προκαλούν οι ηθοποιοί σε κάποιες σκηνές!
    Ε.Εμμανουηλ:             Θα μου λείψει κυρίως όλο αυτό το κλίμα και η συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. 

Ευχαριστούμε πολύ τις δυο κυρίες για τη συνεντευξη που παραχωρησαν στο magazino1.blogspot.gr

4 σχόλια:

Tasoula είπε...

Bravo sta nea mas paidia! Auta ta myala prepei na epikratisoun gia tin xora mas :) euge!

Ανώνυμος είπε...

Pou k pote th ginei i parastasi?

Magazino1 είπε...

Δειτε εδω περαιτερω πληροφοριες για την ομαδα και την παρασταση
http://magazino1.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9.html

Tasoula είπε...

Tha erthoume! Thessaloniki menoume kai mas tairiazei o dromos